Yunanistan tahvil sattı, maliyet yüksek çıktı

Yunanistan kurtarma mekanizmasının ayrıntılarının açıklanmasından sonra ilk kez borçlandı ancak maliyet yüksek oldu.

Yunanistan, Euro Bölgesi ve Uluslararası Para Fonu yardım mekanizmasının ayrıntılarının hafta sonunda açıklanmasından sonra yaptığı ilk borçlanma ihalesinde toplam 1.2 milyar Euro tutarında bir yıl ve altı aylık bono ihraç etti. İhaleye yüksek talep gelmesine rağmen borçlanma maliyetleri yüksek oldu.

Bir yıl vadeli bono ihalesinde oluşan faiz yüzde 4.85 ile en son Ocak ayında yapılan aynı vadeli ihalede oluşan yüzde 2.2'lik faizin üzerinde gerçekleşti.

Altı ay vadeli bonunun faizi ise yüzde 4.55 oldu. Ocak ayındaki ihraçta faiz yüzde 1.38 olarak gerçekleşmişti.

İhalenin ardından euro dolar karşısında hafif değer kazandı. Yunanistan ile Almanya'nın 10 yıl vadeli tahvilleri arasındaki getiri farkı değişim göstermedi ve 357 baz puanda seyretti.

Öte yandan yatırım şirketlerinden, Yunanistan tahvilleriyle ilgili olumsuz açıklamalar gelmeye devam ediyor. ABN Amro'nun özel bankacılık birimi, yatırımcılara, yardım paketine rağmen Yunanistan tahvillerinden uzak durmalarını önerdi.

ABN Amro özel bankacılık, Yunanistan'ın gereken reformları yapıp yapmayacağının belli olmadığına dikkat çekti. Dünyanın en büyük tahvil fonunu yöneten PIMCO da, Yunanistan'ın ABD'de ihraç etmeyi planladığı tahvillere yatırım yapmayacaklarını açıklamıştı.

Sayfa Yükleniyor...