Yunanistan'a bir şok haber daha

Standard & Poor's, Yunanistan'ın kredi notunu üç kademe, Portekiz'in notunu da iki basamak düşürdü.

Yunanistan'a bir şok haber daha

Kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's dün Yunanistan'ın kredi notunu üç kademe indirerek yatırım yapılabilir seviyenin altına, yani spekülatif seviyeye indirirken, borç yükü konusunda endişeler oluşan diğer bir euro bölgesi ülkesi Portekiz'in kredi notunu da iki kademe indirdi.

Kredi notunun indirilmesiyle birlikte siyasi baskıların Yunanistan'ı kurtaracak milyarlarca euroluk mali yardımı engelleyebileceği endişeleri güçlenirken, Avrupa ve ABD piyasalarında Yunanistan'ın borç krizinin borç seviyesi yüksek diğer euro bölgesi ülkelerine de yayıldığı endişesiyle sert kayıplar yaşandı.

Yunanistan'ın notunu üç kademe indirerek "BB+"ya çeken S&P, görünümü ise "negatif" olarak açıkladı. Bu görünüm notun tekrar indirilebileceği anlamına geliyor. Yunanistan'ın notu indirimle birlikte, yatırım yapılabilir seviyenin altına, yani spekülatif seviyeye indi.

S&P not indirimine gerekçe olarak "Yunanistan hükümetinin borç yükünü hafifletmesinin önündeki siyasi, ekonomik ve mali engelleri" gösterdi.

PORTEKİZ'İN NOTU İKİ KADEME DÜŞTÜ
Kredi derecelendirme kuruluşu, Portekiz'in kredi notunu ise mali durumunun yapısal olarak zayıf ve ekonominin rekabet gücünün düşük olduğunu gerekçe göstererek iki kademe indirdi ve "A-" seviyesine çekti.

S&P açıklamasında Portekiz yönetiminin mali duruma istikrar kazandırmak için daha yoğun çaba göstermesi gerektiğini ifade etti.

IMF: YUNANİSTAN'A VERİLECEK KREDİ ARTABİLİR
Öte yandan Financial Times, IMF'nin Yunanistan'a vereceği kredi miktarını yükseltebileceğini bildirdi. Konuya yakın kaynaklara dayandırılan habere göre, IMF, Yunanistan'a ilk planlalanın 10 milyar Euro üzerinde, yani yaklaşık 25 milyar Euro'luk kaynak sağlayabilir.

Sayfa Yükleniyor...