Yunanistan'da hayat durdu

Yunanistan'da hükümetin yeni kemer sıkma önlemlerine tepki olarak bugün sendikaların çağrısıyla 48 saatlik genel grev yapılıyor.

Yunanistan'da hayat durdu

Yeni önlemler ilave vergilerle maaş ve ücretlerde kesinti öngörüyor. Kamu ve özel sektördeki sendikalarsa birçok kişinin işini kaybetmesine neden olacak bu önlemlere "Grevlerin anası"yla karşılık vereceklerini söylüyor.

Grev nedeniyle kamu hizmetleri büyük ölçüde duracak, resmi daireler ve dükkanlar kapalı kalacak. Uçak seferleri yapılamayacak.

Rekor seviyesideki bütçe açığını kapamaya çalışan Yunanistan borçlarını ödeyemeyecek duruma düşme tehlikesiyle karşı karşıya. Bunun euro bölgesinde ağır bir krize yol açmasından endişe ediliyor.

IMF KESİNTİ TALEP ETTİ
Avrupa Birliği ve Uluslararası Para Fonu IMF, iki kurtarma paketi karşılılığında kamu harcamalarında önemli oranda kesintiye gidilmesini talep etti.

Yunanistan'da hayat durdu - 1 Yunanistan'da Haziran ayında da grev yapılmıştı.


Ülkede günlerdir çöpler toplanmıyor, bakanlıklar da personelleri tarafından işgal edildi.

PAPANDREU DESTEK İSTEDİ
Grev nedeniyle iki gün süreyle ülkede hayatın durması bekleniyor. Uçak, tren ve otobüs seferleri yapılmayacak, taksiler ve kamyonlar çalışmayacak. İlk kez küçük işletmeler ve esnaf da greve katılıyor.

Sendikalar bugün ve yarın kemer sıkma önlemlerini oylanacağı parlamento binası önünde gösteriler düzenleyecek. İktidardaki sosyalist Pasok partisi mecliste dört sandalye fazlasıyla çoğunluğa sahip. Ancak bazı milletvekilleri aleyhte oy kullanacakları tehdidinde bulundu.

Sayfa Yükleniyor...