Yunanistan'dan Türk yatırımcılara çağrı

NTV canlı yayınına konuk olan Yunanistan Turizm ve Kalkınma Bakanı Olga Kefalogianni, bürokratik işlemleri kolaylaştırdıklarını söyledi ve Türk iş adamlarına 'yatırım' çağrısı yaptı.

Yunanistan'dan Türk yatırımcılara çağrı

Yunanistan Turizm ve Kalkınma Bakanı Olga Kefalogianni canlı yayında NTV’nin konuğu oldu.

Gülay Afşar’ın sorularını yayınlayan Kefalogianni, ekonomik krizdeki Yunanistan'ın bir cazibe merkezi olduğunu belirterek Türk yatırımcılara 'yatırım' çağrısı yaptı.

Bürokratik işlemleri kolaylaştırdıklarını söyleyen, Yunan bakan, "Yunanistan şu anda çok büyük bir yatırım fırsatı sunuyor. Yatırımcılara dostça ortam sağlamaya çalışıyorum. Bugüne kadar izlediğimiz tüm bürokratik prosedürleri kaldırdık ve yatırımcılara ılımlı bir alan sağlıyoruz. Türkiye’den gelecek yatırımcılarla yardımcı olmak istiyoruz." diye konuştu.

SCHENGEN İŞ BİRLİĞİNE DEVAM
Krizden çıkış kapılarının 'turizm' olduğunu ifade eden Kefalogianni, Türkiye'ye yapılan Schengen vize işbirliğinin de devam edeceğini söyledi.

Yunan bakan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yaz içinde vize kolaylığı sağlanması nedeniyle pek çok Türk vatandaşı bizi ziyaret edebildi. Programın sonuçlarında aslında bunu arttırmayı düşünüyoruz. Yunanistan Türkiye ile çalşımaya devam edecektir."

Sayfa Yükleniyor...