Yunanistan'ın notu verdiği sözlere bağlı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Yunanistan'ın notuyla ilgili herhangi bir değişikliğin Atina'nın mali reform planlarını söz verdiği şekilde sorunsuz olarak gerçekleştirmesine bağlı olduğunu söyledi.

Moody's küresel ülke notları bölümü başkanı Pierre Cailleteau Reuters ile söyleşisinde, "Gelişmelere ve Yunan hükümetinin söz verdiklerini yapıp yapmadığına bakmamız gerekiyor" dedi.

Standard & Poors da dün bir açıklama yaparak, Yunanistan'ın BBB+ olan kredi notunu bir ay içerisinde bir veya iki kademe indirebileceğini belirtmişti. S&P buna gerekçe olarak borçları aşağı çekme planını zora sokabilecek büyümenin karşısındaki aşağı yönlü riskleri göstermişti.

Moody's euro bölgesindeki sorunların Avustralya, yeni Zelanda, Çin veya Japonya gibi ülkelere yayılmasının beklenmediğini de ekledi.

Cailleteau, Moody's'in birkaç ay içinde Atina'nın planı söz verdiği biçimde uyguladığını görmesi halinde ise notu bulunduğu seviyede bırakacağını ya da görünümü durağana çevirebileceğini söyledi.

Cailleteau, "Ya da eğer plandan sapıldığını kanıtlarıyla görürsek buna uygun olarak notumuzu değiştireceğiz. Buna göre, küçük bir sapma notunda küçük bir indirime, büyük bir sapma ise, ki buna çok ihtimal vermiyoruz, büyük bir not indirimine neden olacaktır" dedi.

Yunanistan'ın Moody's tarafından verilen uzun vadeli borç notu halen A2 seviyesinde bulunuyor, görünüm ise negatif.

Sayfa Yükleniyor...