'Yürüyen Köşk'ün bahçesi için karar çıktı

Yalova Belediye Başkanı Koçal, "Anıtlar Yüksek Kurulu, böyle bir yapının yürüyen köşk alanı içinde yer alamayacağını bildirerek yıkım kararı verildiğini iletti" dedi.

Yalova'nın Termal ilçesinde, Atatürk tarafından 1929 yılında yaptırılan ve yanındaki çınar ağacının dallarının zarar görmemesi için temelinden raylarla doğu yönüne kaydırılması nedeniyle ''Yürüyen Köşk'' olarak da anılan tarihi köşkün bahçesine inşa edilen restoran için yıkım kararı alındığı bildirildi.        

Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından belediyeye devredilen ''Yürüyen Köşk''ün bahçesine geçmiş belediye yönetimi tarafından yapılan restoranla ilgili Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından yıkım kararı alındığını söyledi.        

Koçal, restoranın yanında yer alan kütüphane bölümünün kalacağını, geri kalan bölümün ise yıkılacağını belirterek, şunları kaydetti:        

''İlgili yazımız üzerine Anıtlar Yüksek Kurulu'ndan cevap geldi. Anıtlar Yüksek Kurulu, böyle bir yapının Yürüyen Köşk alanı içinde yer alamayacağını bildirerek yıkım kararı verildiğini iletti. 60 metrekare büyüklüğündeki kütüphane dışında kalan bölümü yıkmak zorundayız. Bunun yerine Yürüyen Köşk'ün az ilerisinde Milli Emlak Müdürlüğüne ait bir alan var. O alanla ilgili talepte bulunup restoran kısmını oraya kaydırmayı planlıyoruz.''

Sayfa Yükleniyor...