'Yüzde 20'lik indirim büyük bir fırsat'

TOKİ'ye borcunu ödeyip tapusunu hemen almak isteyen vatandaşlara yönelik başlatılan, ''erken ödeme indirim'' kampanyasından 200 milyon lira gelir hedefleniyor.

19 Nisan Pazartesi günü sona erecek kampanya kapsamında şimdiye kadar 170 milyon lira kaynak sağlandı ve kampanyadan 4 bin 500 kişinin yararlandı.

Daha önce düzenlenen kampanyalar dikkate alındığında borcunu kapatan kişi sayısında yüzde 160, sağlanan kaynak miktarında da yüzde 125 artış yaşandı.

Kampanya, TOKİ tarafından inşa ettirilen ve 2008 yılı sonuna kadar satışları gerçekleştirilmiş (vadesi 12 aydan daha az kalan konut ve işyerleri hariç) konut ve işyerlerinin borç bakiyelerinin kapatılmasının sağlanması amacıyla düzenlendi.        

İndirim kampanyası kapsamında, konut ve işyeri alıcıları, 19 Nisan'a kadar satışlara aracılık eden bankalara başvurup, borç kapatma tarihi itibarıyla hesaplanacak borç bakiyelerini peşin veya 3 ay vadeli aylık eşit taksitte ödemek üzere kapatabilecek.        

Borç bakiyesinin peşin olarak kapatılması durumunda yüzde 20, 3 ay vadeli, eşit taksitli olarak kapatılması durumunda yüzde 17 indirim yapılacak.
      
YÜZDE 20'LİK İNDİRİM BÜYÜK BİR FIRSAT

TOKİ Başkanı Bayraktar, kampanya sonucunda 200 milyon liralık gelir hedeflediklerini söyledi.       

''Yılda iki kez yaptığımız ve artık geleneksel hale gelen 'erken ödeme' kampanyasının bu yılki ilk çalışmasından beklediğimiz sonucu elde ettik. Vatandaş açısından yüzde 20'lik bir indirim büyük bir fırsat. TOKİ'den konut ya da işyeri satın alanlar da bunu görmüş olacaklar ki kampanyamız yoğun bir ilgi gördü.''

Sayfa Yükleniyor...