Yüzde 5'in maliyeti 3 milyar dolar

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, memurların zam isteğini bütçede büyük açığa neden olacağını savundu.

Yüzde 5'in maliyeti 3 milyar dolar

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, yaptığı bir basın toplantısı ile memurların zam oranına yönelik iş bırakma eylemini değerlendirdi.

Memurların demokratik haklarını kullandığını dile getiren Çelik, zam oranını beğenmemekte haklı olabileceğini ancak daha fazla zammın bütçeye büyük yük getireceğini açıkladı.

Şu an için yüzde 3,5 + 3,5'luk zam oranının 5'e çıkarmanın bütçeye maliyetinin 3 milyar dolar olduğunu vurgulayan Çelik, bu nedenle daha fazla zam yapılamayacağını söyledi.

'Kim ne veriyorsa 5 fazlasını veriyorum' zihniyetinin Türkiye'ye zor günler yaşattığını kaydeden Çelik, "Basalım parayı verelim memura zam denebilir. Ama daha sonra enflasyon yüzde 16,5'a yükselir. Kaşıkla verdiğimizi kepçeyle almış oluruz" dedi.

Geçmiş yıllarda memura hesap yapmadan zamlar yapıldığını bütçe açıklarının düşünülmediğini hatırlatan Hüseyin Çelik, Türkiye'nin yılda sadece 40 milyar TL yatırım yapabildiğini ancak SGK'nın her yıl 67 milyar TL açık verdiğini söyledi. SGK'nın açığına giden rakamın daha da artmaması için çalıştıklarını selirten Çelik, "Bu rakamın yatırımlara gittiğini düşünün Türkiye nerelere gelir" dedi.

Sayfa Yükleniyor...