Zam şampiyonu kadın botu

Van'da kasım ayı zam şampiyonu "kadın botu" oldu

Zam şampiyonu kadın botu

Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) Van Bölge Müdürü Özer Coşğun, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2013 yılı Kasım ayı tüketici ve üretici fiyat endekslerini açıkladı.

Kasım ayında Temel Yıllık Tüketici Fiyatları Endeksi'nde (TÜFE) bir önceki aya göre yüzde 0,01, bir önceki yılın ekim ayına göre de yüzde 7,32'lik artış gerçekleştiğini belirten Coşğun, Van, Bitlis, Muş ve Hakkari illerine ait TÜFE'de ise bir önceki aya göre yüzde 0,40'lık artış olduğunu söyledi.

Coşğun, madde bazlı değerlendirme yapıldığında yurt genelinde kadın kabanının yüzde 14,89'luk artışla fiyatı en çok artan giyim malzemesi olduğuna dikkati çekerek, "İlimizin de dahil olduğu TRB-2 bölgesinde ise kadın botu yüzde 38,16'lık değerle en çok zamlanan ürün oldu. Bunu yüzde 26'lık artışla elektirikli süpürge takip etti. Çarliston biber ise yüzde 31,49'luk düşüşle kasım ayında en fazla değer kaybeden ürünler arasında ilk sırada yer aldı" dedi.

Kentteki işsizlik oranına da değinen Coşğun, kentin geçen yılki verilere göre 9. sıradan 35. sıraya gerilediğini sözlerine ekledi.

Sayfa Yükleniyor...