Zombi bankalar aramızda!

ABD'de devlet desteği olmadan ayakta kalamayacak birçok küçük banka olduğu ve bunların sayısının giderek arttığı belirtiliyor.

Zombi bankalar aramızda!

Krizin başkenti ABD'de bankacılık sektörü zorlu bir sınavdan geçiyor. Birçok banka tarihe karışırken, birçoğu da devletin yardımıyla ayakta kalmaya çalışıyor.

Sadece iki ay öncesine kadar aralarında Citigroup ve Bank of America'nın da yer aldığı ABD'nin en büyük bankaları devlet desteğiyle krizde yola devam ediyor.

Şimdi bankaların 'zombi bankalar' olup olmadıkları tartışılıyor. CNN Money'de yer alan habere göre, 'zombi bankalar' aramızda kol geziyor.

Haberde ABD'deki bankacılık sektörünün esas problemlerinin büyük bankalardan değil yerel bankalardan kaynaklandığı ifade ediliyor.

Devlet desteği olmadan ayakta kalamayacak birçok küçük banka olduğu ve bunların sayısının giderek arttığına dikkat çekiliyor.

ABD ekonomisinin bel kemiği olan bu küçük bankaların sermaye açığı sorunu yaşamasının karşısındaki en büyük tehdit olduğuna vurgu yapılıyor.

ABD'deki tüketici kredilerinin büyük bir bölümünü karşılayan 8 bini aşkın yerel bankanın yarısından fazlasının durumunun iyi olduğu ancak önemli bir bölümünün de zombi banka olma yolunda ilerlediği kaydediliyor.

BU YIL 36 BANKA KAPATILDI
ABD’de bu yıl kapatılan banka sayısı 36'ya yükseldi. ABD'nin TMSF'si FDIC'nin kararıyla, geçen hafta cuma günü iki banka daha kapatıldı.

Yerel bankalardan Strategic Capital Bank bu yıl kapatılan 35. Citizens National Bank ise 36. banka oldu. Geçen hafta ayrıca Florida'nın en büyük bankası olan BankUnited da kapatıldı.

Sayfa Yükleniyor...