'Zombi filmlerindeki gibi herkes kurtarılamaz'

Avrupa'daki borç krizine ilişkin CNBC.com'da yer alan bir yorumda, "Kurtarabildiğiniz kadar kişiyi ya da ülkeyi kurtarın ancak, bir bölümünü de ölüme terk edin" deniliyor.

'Zombi filmlerindeki gibi herkes kurtarılamaz'

Yunanistan'la başlayan İspanya, Portekiz'le devam eden ve şimdi Macaristan'a ulaşan borç krizi kasırgası Avrupa'ya yönelik endişeleri günden güne artırıyor.

Ülkeler bir yandan aldıkları önlemle kemer sıkmaya ve ekonomilerini düzlüğe çıkarmaya çalışıyor.

CNBC.com'da yer alan bir haberde, Avrupa borç kriziyle ilgili ilginç bir yorum yer alıyor.

"Zombi filmlerinde olduğu gibi, kriz döneminde de herkesi kurtaramazsınız" başlıklı haberde şöyle deniliyor: "Ülkelerin borç sorunlarını çözmeye çalışırken, zombi filmlerindeki etkili stratejiyi uygulamak gerekiyor: Kurtarabildiğiniz kadar kişiyi ya da ülkeyi kurtarın ancak, bir bölümünü de ölüme terk edin.

Zombi benzetmesinin mucidi ConvergEx piyasa stratejisti Nicholas Colas, politika yapıcıların aynı anda birden fazla yerde bulunmaya çalıştıklarını ve borç krizine düşen her ülkenin kurtarılmasının mümkün olmayacağını söylüyor."

Öte yandan harcama kısma Avrupa Birliği'nin önceliği haline geldi. Avrupa Birliği maliye bakanları, harcamaları kısmak için daha fazla çaba göstermeleri gerektiğini kaydetti. Bakanlar, borç krizinin Euro Bölgesi üyesi olmayan Macaristan ve İngiltere gibi ülkelere sıçramasını önlemenin şart olduğunu ifade etti.

Sayfa Yükleniyor...