Zorlu Center'da 3 bin kişiye iş fırsatı

Zorlu Gayrimenkul, Zorlu Center projesinde yüklenici firma ihalesini Aktürk Yapı'nın kazandığını, inşaatın Nisan ayında başlayacağını açıkladı. Zorlu Center'ın inşaatında 3 bin kişinin istihdam edilmesi planlanıyor.

Zorlu Center'da 3 bin kişiye iş fırsatı

Zorlu Gayrimenkul’ün Zorlu Center projesinde önemli bir adım daha atıldı. Zorlu Yapı’nın hazırladığı teknik şartnameye 12 firmanın davet edildiği ihaleyi, Aktürk Yapı Endüstrisi ve Ticaret AŞ kazandı.

6 ay önce başlanan ihale sürecinde 2. turda 6, 3. turda ise 3 firma kısa listeye kalmıştı. Aktürk Yapı ile sözleşmenin Mart ayında imzalanması hedefleniyor.

Yapım aşamasında, 150’si ofiste çalışacak teknik personel olmak üzere toplam 3 bin kişinin istihdam edilmesi planlanıyor.

Zorlu Gayrimenkul yeni bir kent merkezi ve yaşam alanı hedeflediği Zorlu Center projesi ile İstanbul’un kamusal mekan kurgusuna yeni bir halka olarak eklemlenmeyi hedefliyor.

İstanbul’un kültürel hayatına önemli bir katkı koyması hedeflenen büyük ölçekli bir konser salonu, projenin önemli parçalarından birine dönüşüyor.

‘2010 Avrupa Kültür Başkenti’ çalışmalarına yetiştirilmesi planlanan Zorlu Center projesinde, konferans salonları, konser salonu, müze ve kütüphane gibi sosyal ve kültürel yapıları kapsamasının yanı sıra otel, iş merkezi, alışveriş merkezi ve rezidansları ile Türkiye’de ilk kez beş değişik fonksiyonu içinde bulunduracak olan ‘karma kullanım’ yer alıyor.

Yapımına zemin ıslahı ile başlanan projede, 2010 sonunda da sosyal ve kültürel merkez, alışveriş merkezi ve iş merkezi, 2011 yılında ise otel ve rezidans fonksiyonlarının tamamlanması planlanıyor.

Sayfa Yükleniyor...