'Zorunlu karşılıklar 100 baz puan artabilir'

Şekerbank Genel Müdürü Uluşahin, zorunlu karşılıkların en az 100 baz puan daha artabileceğini belirtti.

Bankacılık sektörü zorunlu karşılıklarda artışın sürmesini bekliyor.

CNBC-e'ye konuşan Şekerbank Genel Müdürü Meriç Uluşahin, karşılıkların en az 100 baz puan daha artabileceğini söyledi ve bireysellerin yanında ticari kredilerde de artış beklenmesi gerektiğini vurguladı.

Uluşahin şunları söyledi: "Finansal istikrar önlemlerinin ilk etkilerini görüyor gibiyiz. Bono piyasasındaki görüntü bunu doğruluyor. Önümüzdeki dönemde Merkez Bankası'ndan enflasyona ve fiyat istikrarına endeksli bir politika görebiliriz. Bu noktada bankanın zorunlu karşılıkları bir enstrüman olarak kullanmasını bekliyorum. Faiz uygulaması daha sonra devreye girer."

Uluşahin, Merkez Bankası'nın bundan sornraki süreçte fiyat istikrarını tekrar odak noktası haline getireceği ve enflasyona bağlı adım atacağını kaydetti.

Şekerbank Genel Müdürü Uluşahin, "Merkez Bankası'nın önlemleri kredi faizlerine segment bazında farklılaşarak yansıdı. Tüketici kredilerinin bir kısmında daha hızlı etkisini gördük. Bir kısmında tam göremedik. Ticari tarafta 1-2 puanlık daha yukarı yönlü hareketi görebiliriz" dedi.

Uluşahin, 2011'de kredilerde yüzde 25 civarı büyüme beklese de, özellikle KOBİ kredilerinde yüzde 25'in üzerine çıkabileceklerini söyledi. Şekerbank 2010'da kredilerde yüzde 39'luk büyümeyle 7.5 milyar lirayı yakalamıştı.

Sayfa Yükleniyor...