Haberler - ntv.com.tr - AP - Reuters - Anadolu Ajansı - DHA 31.10.2020 - 11:37 | Son Güncelleme : 31.10.2020 - 14:00
Dün Ege Denizi açıklarında meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki deprem , Yunanistan'ın Sisam adasında hasara ve can kaybına neden oldu.
Yunan devlet televizyonu ERT'nin haberine göre, merkez üssü Sisam Adası açıkları olan deprem sırasında Vathi kasabasında okuldan evlerine dönmekte olan 17 yaşlarında biri kız 2 öğrenci, yıkılan eski bir evin duvarları altında kaldı.
Sisam Devlet Hastanesine kaldırılan öğrenciler kurtarılamadı.
Karlovasi bölgesinde bazı eski yapıların yıkıldığı, kimi evlerin duvarlarında çatlaklar meydana geldiği, çatıların çöktüğü ve tarihi Panagia Theotokou kilisesinin hasar gördüğü belirtildi.
Yunan yetkililer, olası artçı sarsıntılara karşı halka evlerinden uzak durmaları çağrısında bulundu.
Karlovasi Limanı'nda ve diğer kıyı bölgelerinde meydana gelen küçük ölçekli tsunamiler sebebiyle çok sayıda araç ve ev sular altında kaldı.
Öte yandan, Sisam yakınında yer alan İkaria Adası'nda toprak kaymaları meydana geldiği, yollarda oluşan hasar nedeniyle bölgede ulaşımın durduğu aktarıldı.