Yüzlerce yıllık gelenek Türk kahvesi, Ege’nin karşı yakasında da sohbetlerin "baş tacı"
500 yıllık tarihe sahip Türk kahvesi, Ege’nin iki yakasında da keyifli sohbetlerin "baş tacı" olmaya devam ediyor. Her yıl 1 Ekim'de "Dünya Kahve Günü" kapsamında kahve tüketimini teşvik etmek ve bu kültürün zenginliğini farklı ülkelerdeki insanlara duyurmak için etkinlikler düzenleniyor. Kahve yetiştiricilerine destek amacı da taşıyan etkinlikler, farklı coğrafyaların halkları arasında kültürel etkileşimin artmasına da yardımcı oluyor.
Yunanistan’da "Yunan kahvesi" olarak bilinen, cezvede, kısık ateşte, bol köpüklü şekilde pişirilen Türk kahvesi, asırlardır Anadolu’dan Balkanlar'a kadar uzanan geniş bir coğrafyada günlük rutinlerin ayrılmaz bir parçası konumunda.