Kenevirden yapılan ürünler kadınlara gelir kapısı oluyor
26.12.2024 12:53
Son Güncelleme: 26.12.2024 12:54
İHA
Samsun Büyükşehir Belediyesi Kenevir ve İpek Dokuma Atölyesi'nde kenevir ipinden yapılan ürünler göz kamaştırıyor.

Büyükşehir Belediyesi çevre dostu ürünlerin teşvik edilmesi ve sürdürülebilir moda trendlerine katkıda bulunma misyonunu, Kenevir ve İpek Dokuma Atölyesi ile hayata geçiriyor.

Belediye tarafından oluşturulan atölyede 22 tezgahta günde 120 metre kenevir ipinden kumaş yapılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2019 yılında Türkiye’nin kenevir ekim merkezi olarak ilan ettiği Vezirköprü ilçesinde yetişen kenevirler, Büyükşehir Belediyesi’nin atölyesinde katma değerli ürünlere dönüşüyor.

Burada dönüşen ürünler, Saathane Meydanı'nda bulunan Kenevir ve İpek Dokuma Atölyesi Satış Mağazası’nda vatandaşların beğenisine sunuluyor.

Kenevir ve İpek Dokuma Atölyesi’nde yazın serin, kışın ise sıcak tutan doğal kumaştan ceketten pantolona etekten elbiseye çeyizlik ev tekstilinden çantaya kadar Osmanlı zarafetini geleneksel motiflerle harmanlayarak özgün ürünler üretiliyor.

Kimyasal hiçbir katkı maddesi içermeyen kenevir kumaşı organik, dayanıklı ve sağlıklı olması sebebiyle birçok kişi tarafından özellikle tercih ediliyor. Atölye aynı zamanda sadece üretim değil, kadınlara da istihdam oluşturuyor.

YASAL UYARI
SAMSUN Haberleri içerisinde yayınlanan yerel haberler AA, DHA ve İHA ajanslarından alınmaktadır. Bu haber içeriği, ntv.com.tr editörlerinin haber içeriğinde hiçbir editoryal müdahalesi olmadan yayına alınmıştır. SAMSUN Haberleri içerisinde yer alan tüm haberlerle ilgili hukuki muhatap haberi geçen ajanslardır.