Yasa dışı gece kelebeği avına 380 bin TL ceza

12.11.2024 16:35

Son Güncelleme: 12.11.2024 16:36

İHA

Antalya yasa dışı gece kelebeği avladığı tespit edilen Avusturya uyruklu şahısa toplam 380 bin lira cezai işlem uygulandı.

Yasa dışı gece kelebeği avına 380 bin TL ceza
Antalya Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü, yasa dışı avcılıkla mücadelenin yanı sıra biyokaçakçılıkla da kararlı bir şekilde mücadele ediyor.
Yasa dışı gece kelebeği avına 380 bin TL ceza 1

Bu kapsamda, Antalya Güllük Dağı Termessos Milli Parkı'nda yapılan koruma faaliyetleri sırasında Avusturya uyruklu bir şahsın gece kelebeklerini yakaladığı tespit edildi. Yetkililer tarafından yakalanan yabancı uyruklu şahsa, biyokaçakçılık suçu kapsamında toplam 380 bin lira idari para cezası kesildi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü yetkilileri, biyokaçakçılığın ekosistem üzerinde geri dönüşü olmayan zararlara yol açtığını belirterek, bu tür kaçakçılık faaliyetlerine karşı önlemlerin arttırıldığını vurguladı.

Yasa dışı gece kelebeği avına 380 bin TL ceza 2
Yapılan açıklamada, biyolojik çeşitliliği korumanın büyük bir öncelik olduğu, doğadaki canlıların ticari veya bilim dışı amaçlarla toplanmasının ciddi cezalarla karşılık bulacağı ifade edildi.

YASAL UYARI

ANTALYA Haberleri içerisinde yayınlanan yerel haberler AA, DHA ve İHA ajanslarından alınmaktadır. Bu haber içeriği, ntv.com.tr editörlerinin haber içeriğinde hiçbir editoryal müdahalesi olmadan yayına alınmıştır. ANTALYA Haberleri içerisinde yer alan tüm haberlerle ilgili hukuki muhatap haberi geçen ajanslardır.