ntv.com.tr | N-LIFE
  • NTV.COM.TR
  • ANA SAYFA
  • MODA&GÜZELLİK
  • KÜLTÜR&SANAT
  • MAGAZİN
  • LIFESTYLE
  • AŞK&İLİŞKİ
  • GEZİ
  • TELEVİZYON
  • Haberler
  • Foto Galeri
  • N-LIFE Haberleri
  • N-LEZZETLER Haberleri
  • Afyon'un damat çatlatan lezzeti: 13 saatte pişiyor, sırrı kaymağında

Afyon'un damat çatlatan lezzeti: 13 saatte pişiyor, sırrı kaymağında

Afyonkarahisar’ın coğrafi işaretli yöresel lezzetlerinden keşkeğe olan ilgi her geçen gün artarken keşkek ustaları, yemeğin lezzetinin, sakız kıvamına gelene kadar yaklaşık 1 saat boyunca karıştırılması ve meşhur Afyon kaymağından geldiğini ifade etti.

Haber Merkezi 14.05.2025 - 12:41

  • Paylaş
  • Twitter
  • Facebook
  • Flipboard
  • Linki Kopyala
Afyon'un damat çatlatan lezzeti: 13 saatte pişiyor, sırrı kaymağında - 1

Şuhut ilçesinde hizmet veren Keşkek Evi’nin ustaları, meşhur Afyon keşkeğinin yapımını İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine anlattı. Keşkekte 3 türde et kullandıklarını ifade eden profesyonel aşçı Harun Şenbaba, "Keşkeğimizi öncelikle aşurelik buğday ile başlıyoruz.

N-LIFE HABERLERİ

  • Yapımı yaklaşık 6 ay sürüyor: Aho peynirine büyük şehirlerden talep yoğun

    Yapımı yaklaşık 6 ay sürüyor: Aho peynirine büyük şehirlerden talep yoğun

    N-LEZZETLER
  • Uyanır uyanmaz kahve içmenin az bilinen zararı: Beslenme uzmanı uyardı

    Uyanır uyanmaz kahve içmenin az bilinen zararı: Beslenme uzmanı uyardı

    N-LEZZETLER
  • Kelek karpuzu belli eden özellikler: İyi karpuz nasıl seçilir?

    Kelek karpuzu belli eden özellikler: İyi karpuz nasıl seçilir?

    N-LEZZETLER
  • Diyarbakır ciğerine yoğun ilgi: 20 tona yakın tüketildi

    Diyarbakır ciğerine yoğun ilgi: 20 tona yakın tüketildi

    N-LEZZETLER
Afyon'un damat çatlatan lezzeti: 13 saatte pişiyor, sırrı kaymağında - 2

Zeminine buğdayı kattıktan sonra üzerine hayvanın zıpkın (pöç) kısmını ilave ediyoruz. Onun üstüne löp et ve sonrasında ise keşkeğin olmazsa olmazı etli lola kemiğini katıyor ve üstüne de nohudu ilave ettikten sonra pişirmek için fırına veriyoruz" dedi.


Afyon'un damat çatlatan lezzeti: 13 saatte pişiyor, sırrı kaymağında - 3

Yaklaşık 13 saat pişirilen keşkek ardından çıkarıldığı fırından içerisine meşhur Afyon kaymağı katılarak yaklaşık 1 saat boyunca karıştırılıyor. Şenbaba, keşkeğin lezzetinin ise bu karıştırma esnasında açığa çıktığını kaydederek, yemeğin sakız kıvamını alıncaya kadar karıştırıldığını ifade etti.


Afyon'un damat çatlatan lezzeti: 13 saatte pişiyor, sırrı kaymağında - 4

Abdülkadir Oral ise herkesi Şuhut ilçesine keşkek yemeğe davet ederek, damak çatlatan bu lezzeti herkesi denemesi gerektiğini dile getirdi.

  • Etiketler :
  • Haberler -
  • Yemek
  • N-Life N-Lezzetler
  • Yemek Tarifleri
DAHA FAZLA GÖSTER
  • ntv.com.tr
  • İletişim: n-life@ntv.com.tr
  • ©Copyright 2025 | Tüm Hakları Saklıdır
HABERLER
  • Son Dakika Haberleri
  • Türkiye Haberleri
  • Dünya Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • N-Life
  • Teknoloji Haberleri
  • Sağlık Haberleri
  • Spor Haberleri
  • Eğitim Haberleri
  • Otomobil Haberleri
  • Seyahat Haberleri
  • Emlak Haberleri
  • Corona Virüs
  • Yerel Haberler
  • Seçim Sonuçları
  • Posta Kodu Öğrenme
  • Hangi Besin Kaç Kalori?
  • Hangi Besin Kaç Kalori?
  • İstanbul Seçim Sonuçları
  • Ankara Seçim Sonuçları
  • İzmir Seçim Sonuçları
  • Antalya Seçim Sonuçları
  • Bursa Seçim Sonuçları
YEREL HABERLER
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balikesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
NTVPARA
  • NTVPara
  • Canlı Döviz Kuru
  • Altın Fiyatları
  • Canlı Borsa İstanbul
  • Kripto Para
  • Dolar Kaç TL
  • Euro Kaç TL
  • Sterlin Kaç TL
  • 100 Dolar Kaç TL
  • 50 Dolar Kaç TL
  • 1000 Dolar Kaç TL
  • 200 Dolar Kaç TL
  • 100 Euro Kaç TL
  • 50 Euro Kaç TL
  • 1000 Euro Kaç TL
  • 500 Euro Kaç TL
  • 1 Gram Altın Ne Kadar?
  • Cumhuriyet Altını Fiyatı
  • Ons Altın Fiyatı
  • Reşat Altın Fiyatı
  • Gram Altın Fiyatı
  • Çeyrek Altın Fiyatı
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Düzce
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • İstanbul
  • İzmir
HAVA DURUMU
  • İstanbul Hava Durumu
  • Ankara Hava Durumu
  • İzmir Hava Durumu
  • Bursa Hava Durumu
  • Antalya Hava Durumu
  • Van Hava Durumu
  • Samsun Hava Durumu
  • Adana Hava Durumu
  • Sakarya Hava Durumu
  • Kayseri Hava Durumu
  • Ordu Hava Durumu
  • Trabzon Hava Durumu
  • Diyarbakır Hava Durumu
  • Balıkesir Hava Durumu
  • Kahramanmaraş
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kilis
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
EN ÇOK ARANANLAR
  • Milli Piyango Sorgulama
  • Yükselen Burç Hesaplama
  • Son Depremler
  • Deprem Haberleri
  • Namaz Vakitleri
  • İstanbul Namaz Vakitleri
  • Ankara Namaz Vakitleri
  • Bursa Namaz Vakitleri
  • Konya Namaz Vakitleri
  • Kayseri Namaz Vakitleri
  • İmsakiye
  • İETT Otobüs Saatleri
  • ESHOT Otobüs Saatleri
  • Burulaş Otobüs Saatleri
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Şanlıurfa
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Şırnak
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak