Edirne ve Kırklareli'nin 'köftede lezzet' rekabeti
Trakya'nın komşu illeri Edirne ve Kırklareli arasında 'köftede lezzet' rekabeti devam ediyor. Her il kendi köftesinin lezzetiyle övünürken, tartışmaya zaman zaman oda başkanları ve köfteciler de katılıyor. İki kentin köftesini birbirinden ayıran ve tartışmalara neden olan en büyük özellik ise baharat kullanılıp kullanılmama tercihleri olarak öne çıkıyor.
Trakya'nın komşu illeri Edirne ve Kırklareli arasında 'köftede lezzet' rekabeti devam ediyor. Her il kendi köftesinin lezzetiyle övünürken, tartışmaya zaman zaman oda başkanları ve köfteciler de katılıyor. İki kentin köftesini birbirinden baharat kullanılıp kullanılmaması ayırıyor. Edirne'nin köfte harcında kimyon kullanılıyor, Kırklareli köftesi ise baharatsız hazırlanıyor.