Kuru fasulyenin lezzetini 2 katına çıkaran yöntem: 1 kaşık eklemek tadına doyulmaz hale getiriyor
19.10.2024 09:56
Haber Merkezi
Kış mevsimi geldiğinde sık sık pişirilen ve sofralarda yer alan kuru fasulye, genellikle etli, sucuklu ya da zeytinyağlı olarak tüketiliyor. Herkesin damak tadına göre hazırlayıp pişirdiği kuru fasulyenin lezzetini artırmak istiyorsanız bazı püf noktalarını bilmeniz gerekiyor. Ekmeği bandıra bandıra yiyeceğiniz bir kuru fasulye tarifi arıyorsanız bu yöntemi deneyebilirsiniz. İşte kuru fasulye malzemeleri, tarifi ve yapılışı.

Damak tadına uygun olarak zeytinyağlı, etli, ya da sucuklu olarak pişirilen kuru fasulye çok kolay bir şekilde hazırlanabiliyor.

Yayında pilav, soğan, turşu olduğunda tadına doyum olmayan etli kuru fasulyeyi evde kolayca lokanta tadında yapabilmeniz mümkün.

Bir diğer önemli husus ise mutlaka fasulye yapmadan bir gece önce tuzlu suda bekletmelisiniz. Böylece hem kabuklarından arınacak, hem de yemeğiniz daha kolay pişecek.


ETLİ KURU FASULYE İÇİN MALZEMELER
- 1 kilogram kuru fasulye,
- 500 gr dana eti
- 1 adet soğan,
- 1 adet domates,
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ,
- 2 yemek kaşığı biber salçası,
- 1 tatlı kaşığı karabiber,
- 1 tutam tuz,
- Sıcak su.

ETKİ KURU FASULYE TARİFİ
Ardından kuru fasulyeyi hazırlayacağınız düdüklü tencerenin içerisine 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ekleyip üzerine kuşbaşı yemeklik doğranmış dana etini ekleyin. Kuşbaşı doğradığınız etleri harlı ateşte rengi dönene kadar kavurun.
Ardından kavrulmuş etlerin üzerine yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin ve kavurmaya devam edin. Daha sonra üzerine domates ve biber salçasını ekleyin. Daha sonra düdüklü tencereye kuru fasulyelerinizin üzerini hafifçe geçecek kadar kaynamış su ekleyin.
Ardından üzerine tuzunu ekledikten sonra düdüklü tencerenizin ağzını kapatın ve yüksek ateşte 40 dakika kadar pişirin. Kullandığınız kuru fasulyenin cinsine göre pişirme süreniz değişebilir. Kuru fasulyeyi sürekli kontrol ederek pişirmenizi öneririz.

KURU FASULYEYİ ETSİZ YAPMAK İÇİN TARİF
Akşam yemeklerinin vazgeçilmezi olacak zeytinyağlı kuru fasulye tarifi, evde yapabileceğiniz pratik yemeklerden birisi. Peki, zeytinyağlı kuru fasulye nasıl yapılır?
Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız zeytinyağlı kuru fasulye tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

ZEYTİNYAĞLI KURU FASULYE TARİFİ
- 1 su bardağı kuru fasulye
- 1 baş soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1/2 (yarım) kahve fincanı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karbonat (Islatmak için)
- 1 çay kaşığı tuz (Islatmak için)

ZEYTİNYAĞLI KURU FASULYE YAPILIŞI
1 su bardağı kuru fasulyeyi, 1 çay kaşığı tuz ve karbonatla suda ıslatarak 1 gece bekletin.
Soğanları küçük küçük doğrayın. Zeytinyağında kavurun. Sonra salçayı ilave edin.
Birkaç kez karıştırdıktan sonra yıkayıp, süzülen fasulyeleri ilave edin.
Üstünü gecene kadar sıcak su koyun. Tuz ilave edin.
Kısık ateşte 20 dakika pişirin. Yumuşadıysa kapatın.