Peynirin küflenmesini önleyen yöntem! İçine birkaç damla eklemek yetiyor: Bakteri üremesini de durduruyor
Genel sağlık üzerinde sayısız faydası bulunan peynir, özellikle zengin kalsiyum oranıyla kemiklerin güçlenmesine yardımcı olur. Kahvaltı öğününde oldukça besleyici bir alternatif olan peynir, kimi zaman son kullanma tarihinden önce bozulabilir. Peynirin küflenmesini önlemek için uygulanabilecek birkaç yöntem vardır. Peynirin türüne ve saklama koşullarına bağlı olarak bu yöntemler değişiklik gösterebilir. İşte peynirin küflenmesini önlemek için 9 etkili yöntem:
SOĞUKTA SAKLAMA
Peynirin küflenmesini önlemenin en önemli yollarından biri, peynirin doğru sıcaklıkta saklanmasıdır. Peynirler genellikle 4-8°C arasında saklanmalıdır. Aksi takdirde, sıcak ortamlar küf oluşumuna neden olabilir. Peynirin buzdolabında saklanması, küf oluşumunu engellemeye yardımcı olur.