• ntv.com.tr | N-LIFE
  • NTV.COM.TR'ye geri dön

ntv.com.tr
  • ANA SAYFA
  • MODA&GÜZELLİK
  • ANNE&ÇOCUK
  • SAĞLIKLI YAŞAM
  • KÜLTÜR&SANAT
  • MAGAZİN
  • LIFESTYLE
  • AŞK&İLİŞKİ
  • N-LEZZETLER
  • GEZİ
Galeri
  • Haberler
  • Foto Galeri
  • N-LIFE Haberleri
  • N-LEZZETLER Haberleri
  • Van kahvaltısı CNN'in manşetinde

Van kahvaltısı CNN'in manşetinde

Haberler | 06.04.2022 - 16:19

Meşhur Van kahvaltısı, zengin, yöresel ve lezzetli ürün çeşidiyle, uluslararası yayın kuruluşu CNN'in manşetinde yer aldı. Van kahvaltısı; murtuğa, otlu peynir, ballı cevizli kavut ve cevizli çemen gibi kendine has lezzetleriyle öne çıkarıldı.

Abone ol
  • Paylaş
Van kahvaltısı CNN'in manşetinde - 1

Guinnes Rekorlar Kitabı'na giren ve Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alan meşhur Van kahvaltısı kendine has, yöresel kahvaltı çeşitleriyle CNN'in manşetine taşındı.

Türkiye'nin Doğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan Van, meşhur ve özgün kahvaltısıyla dünyaya tanıtıldı.

Makalede, mevsimine göre yaklaşık 20 ile 35'e yakın ürün çeşidiyle öne çıkan kahvaltıya, özellikle Van'ın 'Kahvaltıcılar Sokağı'nda yer alan restoranlarda günün her saati ulaşılabildiği belirtildi.

Van kahvaltısı CNN'in manşetinde - 2

Peki tarihi 20. yüzyılın ortalarına dayandığı düşünülen meşhur Van kahvaltısında neler var? 

Serpme olarak servis edilen meşhur kahvaltıda; murtuğa, hakiki Van balı, yoğurt kaymağı, süt kaymağı, yayık tereyağı, otlu peynir, cacık, örme ve beyaz peynir, kavurmalı-sucuklu yumurta, zeytin, kavut, gencirun, süzme yoğurt, piyaz, tahin-pekmez, tandır ekmeği, menemen ve mevsim meyveleri yer alıyor.

Van kahvaltısı CNN'in manşetinde - 3

CNN’in haberinde, Van kahvaltısındaki yöresel ürünlerin, Anadolu yaylalarında otlayan hayvanlardan elde edilen süt ürünlerinden yapıldığı anlatıldı. Tamamen doğal ürünlerin, fırında sıcak gözleme ve taze demlenmiş çayla servis edildiği bilgisi de öne çıkarıldı. 

Van’ın Kahvaltıcılar Sokağı'nda restoranı olan Yusuf Konak, “7'den 70'e her türlü müşterimiz var. Siyasetçi, yazar, öğretmen... Van, dünyanın kahvaltı başkenti diyebiliriz” sözleriyle dikkat çekti.

Van kahvaltısı CNN'in manşetinde - 4

Özyeğin Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Özge Samancı, Van kahvaltısının 1940'larda çay tüketiminin artmasıyla önemli bir toplumsal rol oynamaya başladığını belirtti. Samancı, "Kahvaltının rolü büyük ve Türk toplumu için önemi son yıllarda daha da belirginleşti. Birçok aile için günün en önemli öğünü kabul ediliyor” diye konuştu.

Samancı, Van kahvaltı salonlarının, Van’dan sonra Ankara ve İstanbul’da da açıldığını belirtti.

  • Etiketler :
  • Haberler -
  • Yemek
  • N-Life N-Lezzetler
  • Peynir
  • Kahvaltı Kültürü
  • N-Life
  • Gurme
  • Van

N-LIFE HABERLERİ

  • Malezyalıların geleneksel yemeği: Nasi

    Malezyalıların geleneksel yemeği: Nasi

    N-LEZZETLER
  • Soğuk yaz tatlıları: Yaza özel tarifler

    Soğuk yaz tatlıları: Yaza özel tarifler

    N-LEZZETLER
  • Bir Amerikan klasiği: Mac and Cheese

    Bir Amerikan klasiği: Mac and Cheese

    N-LEZZETLER
  • En İyi 50 Dünya Mutfağı listesinde Türkiye de var

    En İyi 50 Dünya Mutfağı listesinde Türkiye de var

    N-LEZZETLER
  • Yaz aylarına özel serinletici içecek tarifleri

    Yaz aylarına özel serinletici içecek tarifleri

    N-LEZZETLER
  • Hamburger nasıl bir Amerikan klasiği haline geldi?

    Hamburger nasıl bir Amerikan klasiği haline geldi?

    N-LEZZETLER
DAHA FAZLA GÖSTER
  • ntv.com.tr
  • İletişim: n-life@ntv.com.tr
  • Copyright 2022|Tüm Hakları Saklıdır.