Sivas'ta "kelle" ile kahvaltı geleneği
Geçmişi yüzyıllar öncesine dayanan ve baltayla kırıldığı için de ''kelle kırdırma'' olarak bilinen fırında kızarmış kelle, Sivaslılar tarafından günümüzde de sıradan bir kahvaltı yerine tercih ediliyor. Kelle fırını işleten Ahmet Gedik, kelle yeme geleneğinin 150-200 yıllık geçmişe sahip olduğunu söyledi.
Sivas'ta "kelle" ile kahvaltı geleneği
Geçmişi yüzyıllar öncesine dayanan ve baltayla kırıldığı için de ''kelle kırdırma'' olarak bilinen fırında kızarmış kelle, Sivaslılar tarafından günümüzde de sıradan bir kahvaltı yerine tercih ediliyor. Kelle fırını işleten Ahmet Gedik, kelle yeme geleneğinin 150-200 yıllık geçmişe sahip olduğunu söyledi.