Tarihi hamam 29 milyondan satışta
12.06.2021 11:31
DHA
Kanuni Sultan Süleyman döneminde, 1562 yılında yapılan Horhor Hamamı, 29 milyon liradan satışa çıkarıldı. Aktif olarak kullanılan tarihi hamam, yeni alıcısını bekliyor.






"4 AİLEDEN 22 HİSSEDARI VAR"
Hamamın 4’üncü nesil hisse sahibi olan Turgay Kurt, çocukluğunun geçtiği bu yeri satma sebebini anlattı.
Kurt, "Hamam 1917 yılından beri bizim ailemizde ve bu hamamı dedemin annesi satın almış. Dedemden de 4 erkek çocuğuna geçmiş. Büyüklerimiz tarafından işletilerek bu günlere kadar geldi. Mevcut şartlarda 4 ailenin 22 tane hissedarı var. Bir sonraki jenerasyona geçtiğinde yaklaşık 22 kişilik ortak sayısı 69’lara çıkacak. Bizden sonrakilerin böyle bir sorumluluğa girmesini istemediğimiz için satmak istiyoruz" dedi.

"NADİDE BİR TARİHİ ESER"

"FİYATI YÜKSELEBİLİR"

"YANLIŞ RESTORE EDİLMİŞ"

"MİRASLARIMIZI HOR KULLANIYORUZ"
Hamam kültürünün korunması gerektiğini ifade eden Sedes, “Biz ne yazık ki mirasımızı hor kullanıyoruz. Geçmişten gelen tarihi yapılarımızı, soyut kültürel mirasımızı da çok hor kullanıyoruz. Benim önerim bu hamamın rölevesinin, restitüsyon önerisinin ve restorasyon projesinin yapılarak gerekli izinler alındıktan sonra restore edilmesidir." diye konuştu.













