Pavlova tatlısı: Dışı çıtır, içi yumuşacık zarif tatlı
İlk kez bir balerinin tütüsünden esinlenilerek yapılmış Pavlova özellikle yaklaşan yaz mevsimi için ideal bir tatlı. Pavlova'nın hikayesini ve tarifini Brandlifemag.com yazarı şef Semi Lichy’den dinleyelim.
Beyaz rengin en çok yakıştığı tatlılardan biri bence Pavlova. Sert bir görünümü olmasına rağmen dışı çıtır çıtır ve içi yumuşacık büyük bir bezedir kendisi, ayrıca içinde un ve yağ bulunmaz. Her meyve, her sos ve her şekerleme ile uyumlu ender tatlılardandır. Görünümü, sunumu bu kadar ilginç olan Pavlova'nın aslında hikayesi de ilginçtir.
Zamanının en önemli balerinlerinden biri sayılan Anna Matveyevna Pavlova, 1926 yılında Yeni Zelanda ve Avustralya turnesine çıkar. Bu ziyaret Yeni Zelanda’da ‘yılın olayı’ sayılır. Rivayete göre, hakkında “Dansetmiyor, adeta uçuyor…” denilen Pavlova’nın şerefine, kaldığı otelin şefi bir tatlı hazırlamak ister. Balerinin bembeyaz tütüsünden etkilenen şef, bir balerin kadar hafif, kırılgan, narin bir tatlı yapmaya karar verir.