Gastronomi şehri Gaziantep'in fırın lezzetlerine corona virüs yasağı
Gastronomi şehri Gaziantep'in vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan tepsi yemekleri ile lahmacun gibi çeşitli ürünlerin pide fırınlarında pişirilmesi, corona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında bayram sonrasına kadar yasaklandı.
Dünyaca ünlü mutfağıyla UNESCO tarafından gastronomi dalında "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil edilen Gaziantep'te, corona virüs salgını nedeniyle İl Hıfzıssıha Kurulu kararıyla bir dizi yeni tedbir alındı.
Bu kapsamda kentteki pide fırınlarında vatandaşların tepsi yemekleri gibi ürünleri pişirtmesinin yoğunluk oluşturarak salgının bulaşma riskini artırması nedeniyle, bu faaliyetler Ramazan Bayramı'nı sonuna kadar yasaklandı.