Türkiye'nin gastronomi şehirleri: Eşsiz lezzetleri hem göze hem damağa hitap ediyor
Türkiye'nin UNESCO tarafından gastronomi dalında "yaratıcı şehirler" ağına dahil edilen dört kenti Gaziantep, Hatay, Afyonkarahisar ve son olarak Kayseri'nin birbirinden eşsiz lezzetleri adeta damak çatlatıyor.
Dünya mutfağında önemli bir yere sahip Türkiye'de gastronomi alanında son yıllarda önemli gelişmeler yaşandı.
İlk olarak 2015'te Gaziantep UNESCO tarafından gastronomi dalında Yaratıcı Şehirler Ağı'na dahil edilirken 2017'de Hatay, 2019'da Afyonkarahisar ve son olarak da 2021'de Kayseri bu unvana layık görüldü.
Binlerce yıllık tarihleriyle de ön planda olan bu lezzet durakları, Türkiye'nin gastronomi turizminde öne çıkıyor.