Yunan gazeteciler 'Türk baklavası' dedi
Türk ve Yunanlılar arasındaki baklavanın anavatanı tartışmasında Gaziantep'e gelen Yunan gazeteciler son noktayı koydu. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in davetlisi olarak şehre gelen Yunan gastronomi ve seyahat yazarları, Gaziantep mutfağına övgüler yağdırarak, gerçek baklavanın Gaziantep'te yapılan olduğunu kabul etti.
Küresel Gazeteciler Konseyi Kurucu üyesi Aynur Tattersall'ın girişimleriyle, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nün (UNESCO) gastronomi dalında "Şehirler Ağı"na dahil ettiği Gaziantep'e gelen, komşu ülke Yunanistan'ın gastronomi ve seyahat yazarları Olive Magazine şef editörü Nana Darioti, FNL Food ve Lesiure Guide şef editörü Thalia Tsichlakis'le Blue Magazin'in yemek ve seyahat editörü Fotis Vallatos Gaziantep mutfağını tanıdı. Türkiye'yle Yunanistan arasında yaşanan “Baklavanın anavatanı neresi?” tartışmalarına son nokta konuldu.