26 yaşındaki Vloger canlı yayında yanlışlıkla zehirlendi

ntv.com.tr

Çinli Vloger canlı yayında Aloe Vera olduğunu düşündüğü bir bitki yiyerek zehirlendi

  • 1

    Çiğ Aloe Vera yemenin faydalarını teşvik etmek için video çeken ve sosyal medya hesabından paylaşan Çinli vloger Zhang, canlı yayın yaparken kaza sonucu kendini zehirledi. 

  • 2

    26 yaşındaki Zhang, yanlışlıkla Aloe Vera sandığı zehirli bir bitki olan Agave Americana’yı yedi. Raporlara göre Zhang’ın hayati bir tehlikesi yok, ancak olay sonrası hastaneye kaldırılması gerekti. 

  • 3

    Soyadı Zhang olan 26 yaşındaki vloger, çiğ Aloe Vera yemenin faydalarını tartışmak için "Aloe Vera Şöleni" başlıklı bir canlı yayın yaparken, yanlış bir bitkiyi yemesi sonucunda zehirlendi. Vloger, tükettiği bitkinin Meksika'nın zehirli bir bitkisi olan Agave Americana olduğunu farkına varmadı. 

  • 4

    Videonun başında "çok lezzetli" ve "bu harika" diyerek bitkiyi yiyen Zhang, kısa bir süre sonra bir sorun olduğunu fark edip ve "Bu acı... çok acı" demeye başlıyor. Shanghaiist adlı Çin web sitesinin yayınladığı bir habere göre, Zhang’in tükettiği bitki Meksika’da yetişen zehirli Agave Americana bitkisi. 

  • 5

    Cornell Üniversitesi Ziraat ve Hayat Bilimleri Yüksekokuluna, Agave Americana birçok toksik madde içeriyor. Bitkinin özsuyu yüksek oranda tahriş edici yağlar içeriyor ve bitki kendi içinde zehirli miktarlarda kalsiyum oksilat raphidleri barındırıyor. 

     

  • 6

    Ağzı yavaşça hissizleşmeye başlayan vloger, boğazının yanmaya başladığını hissetmesi üzerine canlı yayını kesip hastaneye gitti. Çin gazetesi Chongqing Times’a göre, doktorlar, Zhang’e Aloe Vera yerine Agave Americana yediğini ve hızlıca hastaneye geldiği için çok şanslı olduğunu söyledi. Aksi takdirde Zhang, hayati bir tehlikeyle karşılaşabilirdi. 

     

     

  • 7

    Olayın büyümesine rağmen, Zhang'ın iyi durumda olduğu bildirildi. Zhang'ın tanıtmayı amaçladığı Aloe Vera bitkisi, hem pişirilmiş hem de çiğ olarak tüketilebiliyor. 

  • 8

    Livestrong'a göre, 'Aloe, oral tüketim için güvenli kabul edilir, ancak doğal bir müshil etkisi olduğundan, uzun vadeli düzenli tüketim önerilmemektedir.' Bitkinin yapraklarındaki et ve doğal jel, salata ve içeceklere 'ferahlatıcı bir tad’ vermesi için sıkça kullanılıyor.