Böcek ailesinden üç kişinin ölümüyle ilgili gözaltı sayısı 7'ye yükseldi

15.11.2025 13:05

Son Güncelleme: 15.11.2025 21:10

DHA, AA

İstanbul'un Fatih ilçesinde, anne ve iki çocuğunun yaşamını yitirdiği Böcek ailesinin kaldığı otelde iki kişi daha zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili gözaltına alınan kişi sayısı 7'ye yükseldi. Turistlerin damacanadaki sudan içtikleri ve otelde ilaçlama yapıldığı da tespit edildi.

AYNI OTELDE İKİ KİŞİ DAHA ZEHİRLENME ŞÜPHESİYLE HASTANELİK OLDU
DHA

AYNI OTELDE İKİ KİŞİ DAHA ZEHİRLENME ŞÜPHESİYLE HASTANELİK OLDU

İstanbul'un Fatih ilçesinde, gıda zehirlenmesi şüphesiyle kaldırıldıkları hastanede ölen anne ve iki çocuğunun kaldıkları otelde konaklayan iki turist, bulantı ve kusma şikayetiyle hastaneye başvurdu.

 

Turistlerin hayati tehlikelerinin bulunmadığı ve İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin de otelde denetim yaptığı öğrenildi.

 

Alınan bilgiye göre, İtalya uyruklu elektrik mühendisi Mustafa T. bir arkadaşıyla 11 Kasım'da, Fas uyruklu aşçı Reda F. ise 12 Kasım'da turistik amaçlı İstanbul'a geldi. Ölen anne ve iki çocuğunun kaldığı otelde konaklayan üç arkadaştan Mustafa T. saat 02.00 sıralarında fenalaşarak ambulansla hastaneye kaldırıldı. 

 

Oda arkadaşı Reda F. de ticari taksiyle 05.00 sıralarında arkadaşına eşya getirmek için hastaneye geldiğinde midesinin bulanması üzerine gözetim altına alındı. Zehirlenen iki kişinin Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavilerine başlanırken, hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi. Turistlerin diğer arkadaşlarında ise herhangi bir rahatsızlığının olmadığı anlaşıldı.

GÖZALTI SAYISI 7'YE YÜKSELDİ 1
DHA

GÖZALTI SAYISI 7'YE YÜKSELDİ

Olayla ilgili otel yetkilisi, midyeci, lokumcu ve restoran sahibinin de aralarında bulunduğu toplam 7 şüpheli gözaltına alındı.

 

Seyyar midye satıcısı Y.D.'nin "nitelikli dolandırıcılık" suçundan 11, G.M.T. isimli iş yerinin sahibi E.E.'nin "görevi yaptırmamak için direnme" ve "kasten yaralama" suçlarından 2, lokum satışı yapan F.T.'nin de "taksirle yaralama" suçundan bir kaydının olduğu belirlenmişti. Bu şüphelilerin olaya ilişkin "taksirle ölüme sebebiyet verme" suçlamasıyla gözaltına alındığı öğrenilmişti.

DAMACANADAKİ SUDAN İÇMİŞLER 2
DHA

DAMACANADAKİ SUDAN İÇMİŞLER

Yapılan çalışmada, üç arkadaşın 14 Kasım'da aynı yerlerde aynı tür yemekler yediği, kaldıkları otelde sadece damacanadan su içtikleri, otelde başka bir şey tüketmedikleri belirlendi. Öte yandan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri de otelde çalışma yaptı.

 

Çalışmalarda, otelin mutfak bölümünün bulunmadığı ve yemek hizmeti verilmediği belirlenirken, hastaneye kaldırılan iki ismin yalnızca damacanadan su içtiği, bu sulardan numune alındığı ve gün içinde gittikleri yerlerin kamera görüntülerinin incelendiği öğrenildi.

 

OTELİN GİRİŞ KATINDAKİ BİR ODADA İLAÇLAMA YAPILMIŞ

 

Bu arada İl Sağlık Müdürlüğü ile Fatih İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri de otelde denetim yaptı.

 

Yapılan denetimlerde, otelde ilaçlama sırasında kullanılan malzemelere dair bilgi ve belgelerin toplandığı, ilaçlamanın otelin giriş katında, tek bir odada yapıldığı öğrenildi.

 

Öte yandan ilaçlamada kullanılan maddelerden bazılarının insan sağlığına zararlı olabilecek, tarım alanlarında kullanılan maddeler taşıdığı şüphesi üzerinde duruluyor.

 

Tüm ekiplerin otelde yaptıkları çalışmada aldıkları numuneler, analiz edilecek. Ayrıca, turistlerin otelin dördüncü katında, hayatını kaybeden ailenin ise birinci katta kaldığı öğrenildi.

OTEL SAHİBİNDEN AÇIKLAMA 3
DHA

OTEL SAHİBİNDEN AÇIKLAMA

Turistlerin konakladığı otelin sahibi, mutfaklarının ve yiyecek satışlarının bulunmadığını, kapalı bardak su dışında herhangi bir ikram veya satışlarının olmadığını söyledi.

 

Otelin ilaçlanıp ilaçlanmadığına yönelik soru üzerine bütün otellerinin rutin olarak ilaçlandığını kaydeden kişi hastaneye başvuran turistlerle ilgili olarak, "Otele geldiklerinde birinin midesi rahatsızmış, oğluma 'Nerede yemek yiyebiliriz?' diye sormuşlar." ifadesini kullandı.

 

Otel sahibi, turistleri yemek yemeleri için bir restorana yönlendirdiği iddialarının sorulması üzerine "Ortaköy'deki adama nasıl yönlendireyim?" yanıtını verdi.

 

CİNAYET BÜRO EKİPLERİ DE DEVREDE

 

Olayla ilgili çalışmaların Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından da sürdürüldüğü kaydedildi.

OTEL BOŞALTILDI

Soruşturma kapsamında polis ekiplerinin otelde yaptığı inceleme tamamlandı.

 

Lobi kısmına getirilen eşyaları inceleyen ekipler, daha sonra topladıkları bazı eşyaları laboratuvar incelemesi için götürdü.

 

Otelde konaklayan müşteriler ise farklı otellere yönlendirildi.

ANNE ÇİĞDEM BÖCEK'İN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI 4
DHA

ANNE ÇİĞDEM BÖCEK'İN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Soruşturma kapsamında, ölen anne Çiğdem Böcek ile tedavisi devam ettiği sırada görüşme yapılarak ifadesine başvurulduğu ortaya çıktı.

 

Çiğdem Böcek ifadesinde, eşi ve çocuklarıyla 9 Kasım'da turistik amaçlı İstanbul'a geldiklerini ve Harbour Suit Otel'de konaklamaya başladıklarını, akşam otel yakınında bir restoranda eşiyle birlikte kebap yediklerini, çocukların ise makarna yediklerini anlattı.

 

10 Kasım sabahı otel yakınında eşiyle birlikte çorba içtiklerini, çocuklarının ise poğaça yediklerini, akşam eşiyle birlikte yine otel yakınlarında kıymalı pide yediklerini, çocukların da sucuklu-kaşarlı pizza yediklerini bildiren Böcek, 11 Kasım sabahı ise eşinin dışarıdan poğaça ve simit alıp geldiğini ve otelde kahvaltı yaptıklarını söyledi.

 

Aynı gün 16.00 sıralarında ailece Ortaköy Camisi'nin yan tarafında kirli sakallı kır saçlı ve şapka takan 45-50'li yaşlarda bir adamın tablacı tezgahından birer tane midye yediklerini belirten Böcek, daha sonra Dereboyu Caddesi'nde bulunan "G**** Kokoreç Midye" isimli restoranda çorba içtiklerini, devamında çocuklarının sucuk-ekmek yediklerini, eşinin kokoreç yediğini, oğlu Kadir Muhammet'in kokoreçten sadece bir ısırık aldığını, kendisinin de tavuk tantuni yediğini aktardı. Daha sonra Fatih'te H*** S*** Bazaar isimli dükkandan lokum aldıklarını ve hep birlikte lokum yediklerini beyan etti.

 

"ÇOCUKLARA PROBİYOTİKTEN BAŞKA TEDAVİ UYGULANDI"

 

Çiğdem Böcek, 12 Kasım gece 01.00 sıralarında mide bulantısına uyandıklarını ancak sabah saat 09.00 sıralarında Bezmialem Hastanesi'ne gittiklerini, eşiyle kendisine serum takıldığını, mide koruyucu ve ağrı kesici ilaç yazıldığını, çocuklarına Bezmialem Hastanesi'nde bakılmadığı için Çapa Hastanesi'ne gittiklerini, burada çocuklarına probiyotik yazıldığını ve başka bir tedavi uygulanmadığını ifade etti.

 

Aynı gün otele döndüklerini ve mide rahatsızlığından dolayı hiçbir şey yemediklerini dile getiren Böcek, 13 Kasım 01.00 sıralarında tekrar rahatsızlandıkları için otele ambulans çağırdıklarını ve hastaneye kaldırıldıklarını bildirdi.

 

OTEL SAHİBİNİN 2 SUÇ KAYDI ÇIKTI 5
DHA

OTEL SAHİBİNİN 2 SUÇ KAYDI ÇIKTI

Öte yandan, soruşturma kapsamında gözaltına alınan otelin sahibi H.O.'nun "kasten yaralama" ve "karşılıksız yararlanma" suçlarından 2, ilaçlama şirketinin sahibinin oğlunun "taksirle yaralama", "dolandırıcılık" ve "hayvanı tehlike yaratacak şekilde serbest bırakma" suçlarından 3 suç kaydı olduğu tespit edilirken, ilaçlama şirketindeki işçi D.C.'nin suç kaydı olmadığı belirlendi.

 

Midyelerin ham halini satan H.S, "G*** Kokoreç ve Midye" iş yerinde çalışan garson S.Y. ile aynı işletmede aşçı E.E, midyeyi hazırlayan kişi F.A, midye tezgahının sahibi M.K. ile "S*** Kafe"de garson olarak çalışan Ö.T.'nin, "bilgi sahibi" olarak ifadeleri alındı.

 

ESNAF SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

 

Gözaltındaki seyyar midyeci, kokoreççi ve lokum satışı yapan şüphelilerin, bölgede uzun süredir esnaflık yaptıklarını, ürünlerinin taze olduğunu söyleyerek, suçlamaları kabul etmedikleri öğrenildi.

 

Söz konusu otelde 11 Kasım akşamı 17.00 sıralarında ilaçlama şirketi tarafından ilaçlama işlemi yapıldığı belirlenen soruşturmada, AFAD tarafından yapılan ölçümlerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadığı anlaşıldı.

 

Ayrıca, İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından otelde konaklayan 15 kişiye yapılan muayeneler sonucunda herhangi bir olumsuzluğa rastlanmazken, alınan gıda numunelerinin sonuçları ile ilgili laboratuvar tetkik çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

NE OLMUŞTU? 6
DHA

NE OLMUŞTU?

Fatih'te bir otelde konaklayan Servet ve Çiğdem Böcek ile çocukları Kadir Muhammet (6) ve Masal (3), mide bulantısı ve kusma şikayetleri üzerine 12 Kasım'da hastaneye kaldırılmış, çocuklar tüm müdahaleye rağmen yaşamını yitirmişti. Anne ve baba da yoğun bakım servisinde tedavi altına alınmıştı.

 

Polis ekiplerinin çalışmasında ailenin 9 Kasım'da Almanya'dan İstanbul'a gelerek Fatih'teki otelde konakladığı, 11 Kasım'da Ortaköy'de bulunan seyyar satıcıdan midye ve restoranda yemek yediği belirlenmişti.

 

Aynı gün başlayan kusma ve mide bulantısı şikayetlerinin devam etmesi nedeniyle aile bireylerinin 12 Kasım'da çevre hastanelere gittiği, uygulanan tedavinin ardından taburcu edilerek otele geri döndükleri anlaşılmıştı.



HASTANEDE CAN VERMİŞLERDİ 7
DHA

HASTANEDE CAN VERMİŞLERDİ

Otelde anne Çiğdem Böcek'in kızının hareketsiz yattığını görmesi üzerine olay yerine çağrılan sağlık ekiplerince tüm aile bireyleri hastaneye kaldırılmış, çocuklar burada yaşamını yitirmişti.

 

Olayla ilgili İl Sağlık Müdürlüğünce de soruşturma başlatılmıştı.

 

Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisi süren Çiğdem Böcek, dün sabah hayatını kaybetmişti. Baba Servet Böcek ise entübe edilmişti.

 

ÖN OTOPSİ RAPORU

 

Bir ailenin yok olmasına neden olan faciada, Adli Tıp Kurumu'ndaki incelemenin ardından cenazelerin ön otopsi raporu tamamlanmıştı.

 

Rapora göre, ön bulgular ölüm nedenlerini tam olarak ortaya koyamadı ve zehirlenme olasılığına karşı bir dizi ayrıntılı çalışma daha yapılacak.

 

Adli Tıp Kurumu'nun bilgi notu olarak paylaştığı bilgilere göre raporda, Kadir Muhammet Böcek ve Masal Böcek ile ilgili, dış muayenelerinde ölüme neden olacak harici travmatik lezyon izlenmediği, mide mukozalarında hiperemi (damarların genişleyerek bölgeye normalden daha fazla kan gelmesi durumu) dışında belirgin patolojik bulguya rastlanmadığı belirtilmişti.

ANNE İLE İKİ ÇOCUĞU TOPRAĞA VERİLDİ 8
DHA

ANNE İLE İKİ ÇOCUĞU TOPRAĞA VERİLDİ

Anne ve çocukları, Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde son yolculuklarına uğurlandı. Müslümana Camii'nde kılınan cenaze namazına; Bolvadin Kaymakamı Ali Arıkan, ailenin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Namazın ardından anne ve iki çocuğunun cenazesi, Bolvadin merkezde bulunan asri mezarlıktaki aile kabristanında yan yana defnedildi.

AİLENİN YEMEK YEDİĞİ İDDİA EDİLEN RESTORANA MÜHÜR 9
DHA

AİLENİN YEMEK YEDİĞİ İDDİA EDİLEN RESTORANA MÜHÜR

Ailenin kaldığı otelin güvenlik kamera kayıtları da incelemeye alınmıştı. Midyeci, lokumcu ve restoran sahibinin de aralarında bulunduğu toplam dört şüpheli gözaltına alınmıştı. Ailenin yemek yediği iddia edilen restoran ise mühürlenmişti.