Erzurum’un kıtlama çayına rakip çıktı
18.12.2024 10:31
Son Güncelleme: 18.12.2024 10:32
İHA
Çayın, parçalanmış şekerin ağızda tutulmasıyla içildiği kıtlama çay geleneği, Erzurum’un yanı sıra Erzincan’da da yaşatılıyor.

Tarihi uzun yıllara dayanan kıtlama çay içme stili Erzurum ile özdeşleştirilirken, Erzincanlıların da geleneği sürdürmesi ''Erzurum’un kıtlama çayına rakip çıktı'' dedirtiyor.

Erzincanlılar kıtlama çay geleneğinin Erzurum’da son yıllarda azaldığını, Erzincan’da ise varlığını koruduğunu iddia etti.

Çay ocaklarında çay içen yerli vatandaşlar, kıtlama çayın Erzurum’la anıldığını ama geleneğin Erzincan’da da yıllardır sürdürüldüğünü kaydetti.

Vatandaşlar, kıtlama çayın Erzincan’a ait olduğunu kanıtlamak için ise uygulamalı olarak çayı, kıtlama içti. Vatandaşların kıtlama çayın nasıl içildiğini de anlattığı o anlar, renkli görüntüler oluşturdu.

Öte yandan kıtlama çayın Erzurum’a ait olduğunu savunanlar da oldu. Ortaya tatlı bir rekabet çıkarken kıtlama çayın her iki şehre de ait olabileceğini söyleyen vatandaşlar tartışmaya son verdi.


YASAL UYARI
ERZINCAN Haberleri içerisinde yayınlanan yerel haberler AA, DHA ve İHA ajanslarından alınmaktadır. Bu haber içeriği, ntv.com.tr editörlerinin haber içeriğinde hiçbir editoryal müdahalesi olmadan yayına alınmıştır. ERZINCAN Haberleri içerisinde yer alan tüm haberlerle ilgili hukuki muhatap haberi geçen ajanslardır.