F-4’ler 50 yıldır Türkiye semalarında: HavaKuvvetleri Komutanı’ndan 50’nci yıl uçuşu
17.11.2024 15:20
Haber Merkezi
F-4 savaş uçakları 50 yıldır Türkiye semalarının korunmasında hizmet veriyor. F-4’lerin envantere girişinin 50’inci yılında Eskişehir’deki 1. Ana Jet Üs komutanlığında özel bir etkinlik gerçekleştirildi. Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu da etkinlikte uçuş icra etti.




F-4E Phantom 2 uçakları, ikili kol uçuşu yaparak yaklaşık yarım saat havada kaldıktan sonra üsse geri döndü.


Uçuşun ardından piste dönen Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Kadıoğlu, katılımcıları selamladı. Kadıoğlu, uçağın gövdesine Türk bayrağını resmeden personele teşekkür belgesi takdim etti.
Kadıoğlu daha sonra F-4E Phantom 2 uçağının Türkiye’ye ilk geldiği dönemde, Filo Komutanı olarak görev yapan emekli Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ergin Celasin’le uçağa binerek fotoğraf çektirdi.



YASAL UYARI
ESKIŞEHIR Haberleri içerisinde yayınlanan yerel haberler AA, DHA ve İHA ajanslarından alınmaktadır. Bu haber içeriği, ntv.com.tr editörlerinin haber içeriğinde hiçbir editoryal müdahalesi olmadan yayına alınmıştır. ESKIŞEHIR Haberleri içerisinde yer alan tüm haberlerle ilgili hukuki muhatap haberi geçen ajanslardır.