Hasat başladı, kilosu 180 TL'den alıcı buluyor... Bakımı domates, biber gibi

26.10.2025 09:12

İHA

Türkiye'nin tarım merkezinde ejder meyvesi hasadı başladı, kilosu 180 TL'den alıcı buluyor

Hasat başladı, kilosu 180 TL'den alıcı buluyor... Bakımı domates, biber gibi
Türkiye'nin en bereketli topraklarından olan Hatay'da tarımda ürün yelpazesi her geçen gün genişlemeye devam ediyor.
Hasat başladı, kilosu 180 TL'den alıcı buluyor... Bakımı domates, biber gibi 1
Kış aylarında ılıman geçen havayı fırsat bilen Arsuz ilçesi Madenli Mahallesi'nde çiftçilik yapan 59 yaşındaki Fehmi Kaba, üç yıl önce ejder meyvesi fidanı dikerek üretime başladı.
Hasat başladı, kilosu 180 TL'den alıcı buluyor... Bakımı domates, biber gibi 2
Geçtiğimiz yıl bir dönüm araziden 1 tondan fazla ejder meyvesi hasat eden Kaba, hasattan memnun kalınca bu yıl 2 dönüm alana dikim gerçekleştirdi.
Hasat başladı, kilosu 180 TL'den alıcı buluyor... Bakımı domates, biber gibi 3
2 dönüme ektiği beyaz ve kırmızı ejder meyvesinde hasada başlayan Kaba, ejder meyvesinin kilogram fiyatını tarladan 180 TL'den alıcıyla buluşturuyor.
"BAKIMI DOMATES, BİBER GİBİ" 4

"BAKIMI DOMATES, BİBER GİBİ"

Geçtiğimiz yıl bir dönüm alandan bir tondan fazla mahsul hasat ettiğini belirten Kaba, ejder meyvesinin veriminden memnun olduğunu belirterek, "Önce bir dönümünü ektim, meyvenin verimini güzel görünce kalan bir dönümü de bu yıl kırmızı ejder meyvesi olarak ektim. Şu anda hem beyaz hem de kırmızı türü yetiştiriyorum. Bakımını domates, biber, kavun ya da karpuz gibi yapıyoruz; ilacını, suyunu, gübresini zamanında veriyoruz. Ancak ejder meyvesi soğuğu da sıcağı da sevmeyen bir bitki. Buna rağmen iyi bir ürün alıyoruz. Geçen yıl bir dönümden bir tondan fazla mahsul aldım. Bu yıl dondan ve sıcaktan etkilendi ama yine de verim bekliyorum." dedi.
Hasat başladı, kilosu 180 TL'den alıcı buluyor... Bakımı domates, biber gibi 5
Seradan doğrudan alım yapan tüccar Halil Ay ise ejder meyvesinin lezzeti ve besin değerine dikkat çekerek, "Arsuz Madenli'deyiz, ejder meyvesinin tadına bakmaya ve satın almaya geldik. Güçlü bir probiyotik ve lif kaynağı. Tadı çok güzel, kiviye benziyor. Muz gibi soyuluyor, şekersi bir aroması var. Gerçekten çok beğendik." ifadelerini kullandı.

YASAL UYARI

HATAY Haberleri içerisinde yayınlanan yerel haberler AA, DHA ve İHA ajanslarından alınmaktadır. Bu haber içeriği, ntv.com.tr editörlerinin haber içeriğinde hiçbir editoryal müdahalesi olmadan yayına alınmıştır. HATAY Haberleri içerisinde yer alan tüm haberlerle ilgili hukuki muhatap haberi geçen ajanslardır.