İstanbul’da kabus geri döndü: Bu kez adresYeşilköy

11.01.2025 09:17

Haber Merkezi

İstanbul’da geçen yıllarda çevre felaketine neden olan müsilaj geri döndü. Kumburgaz açıklarında görülen müsilaj, bu kez Yeşilköy sahilinde görüldü. Ekipler, müsilajın 0-25 metre arası derinlikte daha yoğun görüldüğünü, 25 metreden sonrasında ise yoğunluğun azaldığını bildirdi.

İstanbul’da kabus geri döndü: Bu kez adresYeşilköy
Marmara Denizi’nde 2020 yılında bir çevre felaketine neden olan müsilaj yeniden görülmeye başlandı.
İstanbul’da kabus geri döndü: Bu kez adresYeşilköy 1

İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, 10 Ocak sabahı hayalet ağ toplamak için Bakırköy-Yeşilköy açıklarında denize daldı.

Ekipler, 0-25 metre kadar derinde deniz salyası olarak bilinen müsilaj manzarası ile karşılaştı.
İstanbul’da kabus geri döndü: Bu kez adresYeşilköy 2

Yer yer yoğunlaşan müsilajı su altında kamera ile görüntüledi.

Müsilaj yoğunluğunun 0-25 metre arası olduğunu belirten ekipler, 25 metreden sonrası yoğunluğun daha az olduğunu ifade etti.
KUMBURGAZ’DA DA GÖRÜLMÜŞTÜ 3

KUMBURGAZ’DA DA GÖRÜLMÜŞTÜ

Müsilaj geçen hafta da Büyükçekmece’ye bağlı Kumburgaz’da görülmüştü.

Büyükçekmece'de yaşayan Cafer Cantürk, 1 Ocak sabahı hobi amacıyla Kumburgaz’dan denize dalmış, 1,5 metre derinlikte rastladığı müsilajı kamera ile kayıt altına almıştı.
GÖLCÜK’TEKİ GÖRÜNTÜLER ENDİŞE YARATMIŞTI 4

GÖLCÜK’TEKİ GÖRÜNTÜLER ENDİŞE YARATMIŞTI

Kocaeli’nin Gölcük ilçesindeki görüntüler ise endişe yaratmıştı.

Su altında kaydedilen görüntülerde, 0-20 metre derinlik aralığında yoğun gözlemlenen müsilajın birçok deniz canlısına zarar verdiği görülmüştü.

YASAL UYARI

BAKIRKÖY Haberleri içerisinde yayınlanan yerel haberler AA, DHA ve İHA ajanslarından alınmaktadır. Bu haber içeriği, ntv.com.tr editörlerinin haber içeriğinde hiçbir editoryal müdahalesi olmadan yayına alınmıştır. BAKIRKÖY Haberleri içerisinde yer alan tüm haberlerle ilgili hukuki muhatap haberi geçen ajanslardır.