Ramazan imsakiyesi banner
İFTARA KALAN SÜRE

Karadeniz'i fırtına vurdu. Rüzgarın hızı 103 kilometreye ulaştı, Samsun'da üç tekne battı

30.12.2025 16:05

Son Güncelleme: 30.12.2025 16:07

İHA, AA

Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde etkili olan fırtınanın oluşturduğu dev dalgalar, sahilde hasara neden oldu. Samsun'da dalgalara dayanamayan üç tekne battı.

Karadeniz'i fırtına vurdu. Rüzgarın hızı 103 kilometreye ulaştı, Samsun'da üç tekne battı
Anadolu Ajansı

Meteoroloji verilerine göre, hızı saatte 103 kilometreye kadar çıkan fırtına Karadeniz'de dev dalgalar oluşturdu.

 

Yüksekliği 8 metreye kadar ulaşan dalgalar, İsmetpaşa Caddesi sahilinde hasara yol açtı.

 

Sahildeki istinat duvarlarının bir kısmı yıkılırken, dalgaların taşıdığı kum ve taş yığınları sahil yolunu kapladı.

Karadeniz'i fırtına vurdu. Rüzgarın hızı 103 kilometreye ulaştı, Samsun'da üç tekne battı 1
Anadolu Ajansı

İnebolu-Cide Karayolu'nun bir şeridinin trafiğe kapatılması nedeniyle ulaşım, tek şeritten kontrollü olarak sağlanıyor.

 

Caddeyi aşarak apartmanların önüne kadar gelen dalgalar, sahil şeridindeki İnebolu Belediyesi'ne ait tesisler ve özel işletmelerde hasara neden oldu.

Karadeniz'i fırtına vurdu. Rüzgarın hızı 103 kilometreye ulaştı, Samsun'da üç tekne battı 2
Anadolu Ajansı

Karayolları ve belediye ekipleri, dalgaların yola ve işletmelere taşıdığı molozları temizlemek için çalışmalara başladı.

SAMSUN'DA ÜÇ TEKNE BATTI 3
Anadolu Ajansı

SAMSUN'DA ÜÇ TEKNE BATTI

Edinilen bilgiye göre, rüzgarın hızının saatte 50 kilometreyi aştığı Samsun'da dalga boyu yer yer 4 metreye ulaştı.

 

Sahili döven dev dalgalar kıyı şeridinde taşların karaya savrulmasına neden olurken, liman içerisindeki tekneler de olumsuz etkilendi.

Karadeniz'i fırtına vurdu. Rüzgarın hızı 103 kilometreye ulaştı, Samsun'da üç tekne battı 4
IHA

Atakum Körfez Yat Limanı'nda şu ana kadar üç teknenin battığı öğrenildi.

 

Ekiplerin, başka batan ya da hasar gören tekne olup olmadığına yönelik çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.