Kurban eti hemen yenir mi? Kurban etini ne kadar sürede yenmeli, ne kadar dinlendirmeli?
Kurban Bayramı'nda yerine getirilen kurban ibadeti konusunda çeşitli sorular öne çıkıyor. Kurban etinin hemen yenmesi veya bir süre dinlendirdikten sonra tüketilmesi konusunda kafa karışıklığı yaşanıyor. Dini açıdan kurban etinin hemen yenmesinde bir sakınca olmasa da sağlıkçılar etin dinlenmesini önerir. Peki, kurban eti ne zaman yenmeli?

Yeni kesilen kurban etinde, hayvanın ölümünden sonra başlayan kas kasılması süreci (rigor mortis) devreye girer. Halk arasında “ölüm katılığı” olarak bilinen bu doğal fizyolojik durum, etin kısa süre içinde sertleşmesine neden olur. İşte bu yüzden uzmanlar, kurban etinin hemen tüketilmemesi, en az 12 ila 24 saat arasında dinlendirilmesi gerektiğini vurguluyor.