Bayram tatili uzatıldı mı, Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor? Kurban Bayramı’nda hangi yerler kapalı olacak, 9 gün mü sürecek?
25.05.2025 12:35
Son Güncelleme: 27.05.2025 08:53
Haber Merkezi
Kurban Bayramı tatili için geri sayım başladı. Diyanet tarafından açıklanan takvime göre bayram bu yıl 6 Haziran’da başlayacak. Geçtiğimiz Ramazan Bayramı’na idari izin eklenerek tatil 9 güne uzatılmıştı. Yaz aylarının gelmesiyle birlikte hava sıcaklıkları yükseldi ve tatil planlamaları başladı. Bu yıl uzun bir aranın ardından Kurban Bayramı okulların açık olduğu tarihe denk geliyor. Bayram öncesindeki arefe günü yarım gün birçok kurum kapalı olacak. Kurban Bayramı tatilinde ise birçok işletme ve kamu kurumu işlemlere ara verecek. Vatandaşlar ise banka, noter, nüfus müdürlüğü, belediye gibi birçok kurumun çalışma durumunu araştırıyor. Peki Kurban Bayramı tatili 9 gün mü, ne zaman başlıyor? Kurban Bayramı tatili uzatıldı mı? İşte, Kurban Bayramı tatiliyle ilgili yapılan açıklama…


KURBAN BAYRAMI TATİLİ 2025 NE ZAMAN BAŞLIYOR?
Kurban Bayramı’nın 1. günü 6 Haziran cuma, 2. günü 7 Haziran cumartesi, 3. günü 8 Haziran pazar ve son gün ise 9 Haziran Pazartesi gününe denk geliyor.
Dini günler hicri takvime göre belirlendiğinden her yıl farklı tarihlere denk gelmektedir. Geçtiğimiz yıla göre bayram bu yıl yaklaşık 10 gün erken başlayacak.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ 9 GÜN MÜ?
Kurban Bayramı için birçok firma tatil kampanyası düzenlerken tatilin 9 gün olması bekleniyordu. İletişim Başkanı Fahrettin Altun sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada bayram tatilinin uzatılmadığını ifade etti. Bayram tatili, 2025 yılında toplam 4.5 gün sürecek. Memurlar ve öğrenciler toplam 4.5 gün tatil yapacak.

AREFE GÜNÜ ÖĞLEDEN SONRA TATİL BAŞLIYOR
Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı’nın bir gün öncesi arefe günü oluyor. Arefe günleri öğleden sonra birçok yer kapalı olacak. Banka şubeleri, eczaneler, aile sağlığı merkezleri, hastaneler (acil servisler hariç) ve diğer tüm kamu kurumları öğlene kadar çalışacak. Perşembe günü (5 Haziran) öğleden sonra bayram tatili başlayacak.

KURBAN BAYRAMI’NDA NERELER KAPALI OLACAK?
Özel ve kamu bankaları, Borsa İstanbul, Nüfus Müdürlükleri, Noterler, Eczaneler, Aile Sağlığı Merkezleri (Sağlık ocakları), Kaymakamlıklar, Belediyeler, Muhtarlıklar, Noterler bayramda kapalı olacak.
Kuyumcular, döviz büroları, marketler ise genellikle bayramın birinci günü hizmet vermiyor. AVM’ler ise bayramda açık oluyor.

10 HAZİRAN SALI GÜNÜ İŞLETMELER AÇILACAK
Bayram sebebiyle kapalı olan yerler 10 Haziran Salı günü açılacak. Bankalar hizmet vermeye başlarken okul ve üniversite gibi kurumlarda eğitim faaliyetleri kaldığı yerden devam edecek. Kaymakamlık, nüfus müdürlükleri, noterler, belediye gibi kamu kurumları da benzer şekilde Salı günü açılacak.