Küre Dağları'nda aynı kökten büyüyen 6 köknar ağacı keşfedildi

09.11.2024 15:59

Son Güncelleme: 09.11.2024 15:59

Anadolu Ajansı

Küre Dağları'nın Kastamonu bölümünde bulunan ormanlık alanda aynı kökten büyüyen 6 ayrı köknar ağacı tespit edildi.

Küre Dağları'nda aynı kökten büyüyen 6 köknar ağacı keşfedildi

Şenpazar Cide kara yolunun Dağlı geçidi mevkisinde, aynı kökten yükselen ayrı ayrı 6 köknar ağacı, görenlerin dikkatini çekiyor.

Aynı kökten çıkan gövdelerin kalınlığı 20 ile 30 santimetre arasında değişirken, boyları yaklaşık 15 metreyi buluyor.

Küre Dağları'nda aynı kökten büyüyen 6 köknar ağacı keşfedildi 1
Kastamonu Valiliği ve İl Özel İdaresinin hazırladığı "Kastamonu Anıt Ağaçları" kitabının yazarlarından doğa fotoğrafçısı Cebrail Keleş, ağacın Küre Dağları'nın Cide ile Şenpazar ilçeleri sınırında kalan bölümünde yer aldığını söyledi.
"HEM DOĞA HEM DE İNSANLAR İÇİN HARİKA BİR GÖRÜNTÜ" 2

"HEM DOĞA HEM DE İNSANLAR İÇİN HARİKA BİR GÖRÜNTÜ"

Keleş, "Bu köknar çok dallanarak harika bir yapı oluşturmuş. Bunun tabiat anıtı ya da korunmaya değer bir ağaç olduğunu düşünüyoruz. Hemen kökten itibaren dallanması çok ilginç. Altı dal çok sağlıklı bir şekilde büyümüş. Bu hem doğa hem de insanlar için harika bir görüntü." dedi.

Keleş, bölgeyi ziyarete gelenlerin bu ağacı görmesi gerektiğini ifade etti.

Küre Dağları'nda aynı kökten büyüyen 6 köknar ağacı keşfedildi 3
Küre Dağları'nda aynı kökten büyüyen 6 köknar ağacı keşfedildi 4

YASAL UYARI

KASTAMONU Haberleri içerisinde yayınlanan yerel haberler AA, DHA ve İHA ajanslarından alınmaktadır. Bu haber içeriği, ntv.com.tr editörlerinin haber içeriğinde hiçbir editoryal müdahalesi olmadan yayına alınmıştır. KASTAMONU Haberleri içerisinde yer alan tüm haberlerle ilgili hukuki muhatap haberi geçen ajanslardır.