Muğla ve Antalya'daki orman yangınları kontrol altında
19.09.2025 02:04
Son Güncelleme: 21.09.2025 15:24
İHA
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Muğla'nın Köyceğiz ve Antalya'nın Alanya-Yaylakonak bölgelerinde çıkan orman yangınlarının tamamen kontrol altına alındığını açıkladı.

Antalya ve Muğla'da günlerdir orman yangınlarıyla mücadele vardı. Köyceğiz ve Alanya'daki yangınlar tamamen kontrol altına alındı.

ANTALYA'DA ORMAN YANGINI

Henüz bu yangının soğutma çalışmaları sürerken,, bir yangın haberi de Yaylakonak ve Şıhlar Mahallesi'nden geldi. Ekipler kısa sürede havadan ve karadan müdahaleye başladı.
Yangının enerjisi düşürüldü. Alevler, saatler sonra kontrol altına alındı. Ekipler, 3 gün boyunca zorlu şartlar altında orman yangınıyla mücadele etti. Alevlerin yükseldiği bir alanda yaşlı bir kişi mahsur kaldı. İtfaiye eri, motosikletle alevlerin arasına girerek vatandaşı kurtardı.

MUĞLA'DAN DA YANGIN HABERİ GELDİ
Muğla Köyceğiz'de de orman yangınıyla mücadele vardı. 19 Eylül Cuma günü başlayan yangın, kuvvetli rüzgarla birlikte yerleşim yerlerine ulaştı.

230 EV BOŞALTILDI

YANGINLAR TAMAMEN KONTROL ALTINDA
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, NSosyal hesabından yaptığı paylaşımda, yangınları söndürme çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.
Bakan Yumaklı, "Muğla/Köyceğiz, Antalya/Alanya-Yaylakonak yangınları, hava filomuzun, kara araçlarımızın ve orman kahramanlarımızın aralıksız mücadelesi sonucunda tamamen kontrol altına alındı." ifadesini kullandı.
YASAL UYARI
KÖYCEĞIZ Haberleri içerisinde yayınlanan yerel haberler AA, DHA ve İHA ajanslarından alınmaktadır. Bu haber içeriği, ntv.com.tr editörlerinin haber içeriğinde hiçbir editoryal müdahalesi olmadan yayına alınmıştır. KÖYCEĞIZ Haberleri içerisinde yer alan tüm haberlerle ilgili hukuki muhatap haberi geçen ajanslardır.