Rize'deki sel felaketinin faturası 1,2 milyar lira
09.10.2025 10:06
DHA
Rize'de 19-20 Eylül tarihlerinde, metrekareye 355 kilogram yağışın düşmesi sonucu yaşanan sel ve heyelan felaketinin izleri büyük ölçüde silindi. Ortaya çıkan hasarın maddi boyutu da netleşti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün Doğu Karadeniz'de Rize başta olmak üzere Artvin, Giresun ve Trabzon illeri için 19-21 Eylül tarihleri arasında sarı kodlu uyarısı sonrası etkili olan şiddetli sağanak, hayatı olumsuz etkilemişti. Rize ve Artvin'de bazı derelerin su seviyeleri ve debisi yükselince taşkın, sel ve heyelanlar meydana gelmişti.


2 BUNGALOV SELE KAPILMIŞTI

SEL AFETİNDE 1,2 MİLYARLIK BİLANÇO


"1977 YILINDAN BU YANA BÖLGEMİZDE GÖRÜLEN EN YÜKSEK YAĞIŞ MİKTARI"

"MADDİ ZARAR 1,2 MİLYAR LİRA SEVİYESİNDE"


YASAL UYARI
RIZE Haberleri içerisinde yayınlanan yerel haberler AA, DHA ve İHA ajanslarından alınmaktadır. Bu haber içeriği, ntv.com.tr editörlerinin haber içeriğinde hiçbir editoryal müdahalesi olmadan yayına alınmıştır. RIZE Haberleri içerisinde yer alan tüm haberlerle ilgili hukuki muhatap haberi geçen ajanslardır.