Rögardan mavi renkli su taşmıştı: Ekipler kaynağını tespit etti

26.01.2025 13:27

İHA

Yalova’nın Çiftlikköy ilçesine bağlı Taşköprü beldesinde rögardan taşan mavi renkli suyun ilk belirlemelere göre gıda boyasından kaynaklandığı tespit edildi.

Rögardan mavi renkli su taşmıştı: Ekipler kaynağını tespit etti
Yalova’da dün etkili olan yağışların ardından Taşköprü beldesinde bir rögardan taşan mavi su vatandaşlar tarafından görüntülendi.
Rögardan mavi renkli su taşmıştı: Ekipler kaynağını tespit etti 1
Sanayi kuruluşlarına yakın bölgede bulunan mavi su taşkınıyla ilgili Yalova Çevre, Şehircilik İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Yalova Atıksu ve Kanalizasyon Alt Yapı Tesislerini İşletme Birliği ve Yalova AFAD bölgede inceleme yaptı.

Rögardan mavi renkli su taşmıştı: Ekipler kaynağını tespit etti 2
Konuyla ilgili Yalova Valiliği tarafından yapılan açıklamada, ilk belirlemelere göre, rögardan taşan mavi renkli suyun gıda renklendiricisi olduğu bildirildi.
Rögardan mavi renkli su taşmıştı: Ekipler kaynağını tespit etti 3
Bölgedeki bir kimya firmasının depolama alanında açıkta bulunan "Brilliant Blue" adlı renklendiricinin yağmur sonrası kanalizasyona karıştığı ve bu nedenle de mavi renkli su taşkınının yaşandığı öğrenildi.

Rögardan mavi renkli su taşmıştı: Ekipler kaynağını tespit etti 4
Yaşanan durum bölgede alınan numunelerin analizleri sonucunda netlik kazanacak.

YASAL UYARI

YALOVA Haberleri içerisinde yayınlanan yerel haberler AA, DHA ve İHA ajanslarından alınmaktadır. Bu haber içeriği, ntv.com.tr editörlerinin haber içeriğinde hiçbir editoryal müdahalesi olmadan yayına alınmıştır. YALOVA Haberleri içerisinde yer alan tüm haberlerle ilgili hukuki muhatap haberi geçen ajanslardır.