Taştan oyulmuş havuzlarda toplanıp 6 saat kaynatılıyor: Osmaniye'de yapımına başlandı

12.10.2025 13:24

Osmaniye'nin Bahçe ilçesinde üzümlerini hasat eden çiftçiler, geleneksel yöntemle pekmez hazırlıyor.

Taştan oyulmuş havuzlarda toplanıp 6 saat kaynatılıyor: Osmaniye'de yapımına başlandı
Osmaniye'nin Bahçe ilçesinde üzümlerini hasat eden çiftçiler, geleneksel yöntemle pekmez hazırlıyor.
Taştan oyulmuş havuzlarda toplanıp 6 saat kaynatılıyor: Osmaniye'de yapımına başlandı 1
İlçeye bağlı 1100 rakımlı Kaman köyünde çiftçiler, bağ bozumunun ardından üzümlerini taştan oyulmuş havuzlarda topluyor.
Taştan oyulmuş havuzlarda toplanıp 6 saat kaynatılıyor: Osmaniye'de yapımına başlandı 2
Vatandaşlar, fıçılarda ezdikleri üzümlerin suyunu odun ateşindeki kazanlarda yaklaşık 6 saat kaynatıyor.
Taştan oyulmuş havuzlarda toplanıp 6 saat kaynatılıyor: Osmaniye'de yapımına başlandı 3
İşlem sonucunda el birliğiyle şişelenen pekmezler, tüketilmeden önce bir süre soğumaya bırakılıyor.
Taştan oyulmuş havuzlarda toplanıp 6 saat kaynatılıyor: Osmaniye'de yapımına başlandı 4
Köy muhtarı Ali Bali, AA muhabirine, geleneksel yöntemle pekmez üretiminin uzun yıllardır devam ettiğini söyledi.
Taştan oyulmuş havuzlarda toplanıp 6 saat kaynatılıyor: Osmaniye'de yapımına başlandı 5
Çiftçilerden Sebahattin Demir de pekmezi imece usulü yaptıklarını ifade ederek, "Atalarımızdan bize miras kalan bu işi elimizden geldiğinde sürdürmeye çalışıyoruz.
Taştan oyulmuş havuzlarda toplanıp 6 saat kaynatılıyor: Osmaniye'de yapımına başlandı 6
Pekmez geleneğini bizden sonraki nesillere aktarmaya devam edeceğiz." dedi.

YASAL UYARI

OSMANIYE Haberleri içerisinde yayınlanan yerel haberler AA, DHA ve İHA ajanslarından alınmaktadır. Bu haber içeriği, ntv.com.tr editörlerinin haber içeriğinde hiçbir editoryal müdahalesi olmadan yayına alınmıştır. OSMANIYE Haberleri içerisinde yer alan tüm haberlerle ilgili hukuki muhatap haberi geçen ajanslardır.