Yusufeli Barajı'nda su seviyesi 106 metreyi aştı

12.04.2023 10:37

DHA

Artvin'de Yusufeli Barajı'nda, 228 milyon metreküpü aşkın su depolandı. Barajda su yüksekliği 106,57 metreye ulaştı.

Yusufeli Barajı'nda su seviyesi 106 metreyi aştı
22 Kasım'da su tutmaya başlayan, Türkiye'nin en yüksek barajı Yusufeli Barajı'nda; su seviyesi, her geçen gün yükseliyor.
Yusufeli Barajı'nda su seviyesi 106 metreyi aştı 1
Kemer baraj sınıfında 275 metreyle Türkiye'nin 1'inci, dünyanın 5'inci en yüksek barajı olan Yusufeli Barajı havzasında; su yüksekliği 106,57 metreye, depolanan su miktarı da 228,53 milyon metreküpe ulaştı.
Yusufeli Barajı'nda su seviyesi 106 metreyi aştı 2
İlçenin yanı sıra, yol ve köprülerin sulara gömüldüğü eski yerleşim yerinde, birçok bina da görünmez oldu.
Yusufeli Barajı'nda su seviyesi 106 metreyi aştı 3
153 yıllık tarihinde 7'nci kez taşınan ilçelerinin, anılarla suyun altında kaldığına tanıklık edenler, doğup büyüdükleri yerlere son kez bakmak için geliyor.
Yusufeli Barajı'nda su seviyesi 106 metreyi aştı 4
Bölgede suların ulaşmadığı noktalarda geri dönüşüm yıkımları sürüyor. Bazı kişiler de kışlık yakacak odununu, suların henüz ulaşmadığı alanlardan karşılıyor.
"AĞLAMAMAK ELDE DEĞİL" 5

"AĞLAMAMAK ELDE DEĞİL"

Anılarının sular altında kaldığını söyleyen Nurettin Demirci, "Ben doğduğumdan beri buradayım. Burada büyüdüm. Çalıştım, çabaladım. Bahçe yaptım burada. Kendim, inşaatında çalıştım, ev yaptım. Burada sadece anılarımız değil emeklerimiz de var.. Ağlamamak elde değil." dedi.
Yusufeli Barajı'nda su seviyesi 106 metreyi aştı 6
Yusufeli Barajı'nda su seviyesi 106 metreyi aştı 7

YASAL UYARI

ARTVIN Haberleri içerisinde yayınlanan yerel haberler AA, DHA ve İHA ajanslarından alınmaktadır. Bu haber içeriği, ntv.com.tr editörlerinin haber içeriğinde hiçbir editoryal müdahalesi olmadan yayına alınmıştır. ARTVIN Haberleri içerisinde yer alan tüm haberlerle ilgili hukuki muhatap haberi geçen ajanslardır.