Adanalı ve Şanlıurfalı ustaların kebap tartışması
Türkiye’nin en sevilen lezzetlerinden biri olan kebap, acılı ve acısız çeşidiyle ismini aldığı Adana ve Şanlıurfa illeri arasında anlaşmazlığa yol açtı. Adana’daki ustalar, tescilli lezzetleri olan kebabın acısız çeşidine ‘Urfa Kebabı’ denmesine tepki gösterirken, Şanlıurfa’daki ustalar ise baharatsız yaptıkları kebabın çok daha lezzetli olduğunu savunarak, Adanalı ustalara "Hodri meydan" dedi.
Türkiye’nin en sevilen ve bilinen lezzetlerinden olan kebap hem turistlerin hem de vatandaşların vazgeçilmezi. Yaygın olarak acılısına ‘Adana kebabı’, acısızına ise ‘Urfa kebabı’ denilen lezzet, adını aldığı iki il arasında anlaşmazlığa yol açtı. Adana ve Şanlıurfa’daki kebap ustaları arasında çıkan anlaşmazlıkta taraflar, 'en lezzetli kebap bizde' demeye devam ediyor.