Gastronomi kentinin lezzet ustaları normalleşme sürecinden memnun
Yeni tip coronav virüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında uzun süre kapalı kalan ve 1 Haziran'da tekrar müşteri ağırlamaya başlayan Türkiye'nin ilk gastronomi kenti Gaziantep'te, ustalar süreçten memnun. Müşterilerinden ilk defa bu kadar ayrı kaldıklarını belirten bir katmer ustası "Hem biz onları hem onlar bizi özlemiş. Bir porsiyon yiyen müşterilerimiz 1,5 porsiyon istiyor. Çünkü çok özlemişler" dedi.
Dünyaca ünlü mutfağıyla UNESCO tarafından gastronomi dalında Yaratıcı Şehirler Ağı'na dahil edilen ilk Türk mutfağına sahip olan Gaziantep'te, corona virüs tedbirleri kapsamında kebapçı ve beyrancılar eski günlerdeki müşteri sayısına ulaşmaya başladı. Kentte özellikle yerli ve yabancı ziyaretçilerin uğrak yerlerinin başında gelen beyrancı ve katmercilerde sabah ve gece saatlerinde yoğunluk yaşanıyor. Eski günlerini aratmayan lezzet duraklarında hijyen ve sosyal mesafe kuralları ön planda tutuluyor.