Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından gastronomi şehri ağına dahil edilen Hatay’ın coğrafi işaret tescil belgesine sahip tatlısı künefe, saf altın ile kaplandı.
Abone ol
Paylaş
İHA 05.01.2021 - 11:58
Tel kadayıfın arasına konulan özel tuzsuz peyniriyle tereyağıyla kızartılan ve üzerine dökülen şerbetiyle eşsiz bir tada dönüşen Antakya künefesi, 24 ayar saf altın ile kaplandı.
Helal gıda sertifikalı, yenilebilir altın ile kaplanan künefe dünyada ilk olma özelliği taşıyor.
Özel günler için hazırlanan altın kaplama künefe 150 liradan satışa sunuldu.
Porsiyonu 150 gram olan künefenin kaplanmasında 10 miligramlık 24 ayar saf altın kullanılıyor.
Firma sahibi Mustafa Karabay,sıcak yenmesi gerektiği için altın kaplama künefenin sadece Hatay'daki müşterilere sunulduğunu söyledi.
Web sitemizdeki çerezleri (cookie) kullanıcı deneyimini artıran teknik özellikleri desteklemek için kullanıyoruz.
Aynı zamanda analitik çerezler de kullanıyoruz. Çerezleri reddetmek istiyorsanız detaylı bilgi için tıklayınız.