İspanya'da restoran sektörü 'yeni normal'e uyum sağlamaya çalışıyor
İspanya'da, yeni tip corona virüs (Kovid-19) salgınının en fazla etkilediği sektörlerden biri olan restoranlar, kayıplarını en aza indirmek için yeni normlara alışmaya çalışıyor. İspanya Restoran Sahipleri Derneği, pandemi nedeniyle restoranların yüzde 20'sinin kapanacağını öngörüyor . (Fotoğraflar: AFP, Reuters)
İspanya'da hükümetin belirlediği kademeli normalleşme takvimi kapsamında bugünden itibaren İspanya'nın yüzde 47'si üçüncü, yüzde 53'ü ise en son aşama olan dördüncü normalleşme sürecine geçti. Ülke genelinde tüm restoranlar, iç mekanda yüzde 40, dış mekanda ise yüzde 50 kapasiteyi aşmamak şartıyla hizmet vermeye başladı.