Kars'ta dünyaca ünlü gravyer peynirinin üretimine başlandı
Kars'ın merkez Boğatepe Köyü'nde dünyaca ünlü gravyer ve kaşar peyniri üretimine başlandı. İşte peynirlerin şahı olarak bilinen ve Türkiye'de sadece Kars'ta üretilen gravyerin üretim sürecinden ayrıntılar...
Kent merkezine 50 kilometre uzaklıkta ve deniz seviyesinden 2 bin 667 metre yükseklikteki Boğatepe Köyü'ndeki mandıralarda 1 Mayıs'tan itibaren gravyer ve kaşar üretimine başlandı. Köyün yaylasında 680 bitki çeşidiyle beslenen büyükbaş hayvanlardan elde edilen sütler, yaz boyunca gravyer ve kaşar peynirine dönüştürülüyor. Mandıralarda üretilen peynirler depolara kaldırılırken, yeni üretimler için çalışmalar hızlanıyor. Üretimi yapılarak depolarda dinlendirilen peynirlerin bakımı da büyük zahmetlerle yapılıyor.