Kim Milyoner Olmak İster'de dikkat çeken sorular

Kenan Işık'ın sunumuyla başlayan daha sonra Selçuk Yöntem'le devam eden ve son olarak Murat Yıldırım'ın bayrağı devraldığı 'Kim Milyoner Olmak İster' yarışması ATV ekranlarında izleyiciyle buluşmaya devam ediyor. Son olarak yarışmaya katılan Gökçe isimli yarışmayıca sorulan futbol sorusu damga vurdu. İşte zaman zaman ilginç kimi zaman ise ters köşeye yatıran soruların çıktığı 'Kim Milyoner Olmak İster'in dikkat çeken bölümleri...

  • 1

    Kim Milyoner Olmak İster'in yeni bölümüne katılan Gökçe isimli yarışmacı, Pep Guardiola, José Mourinho, Jürgen Klopp hangi spor dalında şampiyonluk kazanmış isimlerdir? sorusunda emin olamayınca seyirci joker hakkını kullandı.
  • 2

    Seyircilerin yüzde 41'i A şıkkı atletizm seçeneğini seçerken, futbol seçeneğini ise yüzde 37'lik bir kısım tercih etti.
  • 3

    Bu sonuçlar sonrasında karar vermekte zorlanan yarışmacı, yarı yarıya joker hakkını da kullandı. Yarışmacı Gökçe, geriye kalan futbol ve bilardo şıklarından futbolu seçerek doğru yanıtı bularak 5 bin TL'lik soruyu doğru bildi.

    İşte dikkat çeken diğer sorular...

  • 4

    ATV ekranlarında yayınlanan Kim Milyoner Olmak İster adlı bilgi yarışma programının, 7 Şubat Çarşamba günkü bölümüne Amerika'da doktora yapan Hüseyin Arslan katıldı. 

  • 5

    Programda Hüseyin Arslan; "Normal süresinde, ortalama olarak her 18 dakikada bir gol atılmış profesyonel bir futbol maçının skoru hangisi olabilir?" sorusuna 3-2 cevabı verdi. 

  • 6

    Arslan bu cevapla 5 bin lira kazandı.
  • 7

    30 bin liralık soruya kadar gelen Hüseyin Arslan "Beslenmesinde balık dışında başka ete yer vermeyen kişilere ne denir?" sorusunda çift joker hakkını kullandı.
  • 8

    Önce B şıkkı Gaseyan sonra A şıkkı Parnasyen cevabı veren Arslan yarışmadan 15 bin lira ile ayrıldı.

    İşte Kim milyoner olma ister yarışmasında daha önce öne çıkan sorular ve yarışmacılar

  • 9

    Edirne’nin İpsala ilçesi Kocahıdır köyünden "Kim Milyoner Olmak İster?" adlı yarışmaya katılan Hanife Güneş, doğal ve samimi davranışlarıyla izleyenleri hem ağlattı hem güldürdü.
  • 10

    30 BİN LİRA KAZANDI

    Tüm joker haklarını kullanarak 8’inci soruyu Uğraşı bahçeleleri cevabıyla doğru cevaplayan Güneş, 30 bin liranın sahibi oldu. Yarışmanın sunucusu Murat Yıldırım’ı sevdiği için yarışmaya katıldığını ifade eden Güneş, parası olmadığı için yarışmaya arkadaşından aldığı emanet gözlükle katıldığını belirtti.
  • 11

    Kendi gözlükleriyle yakını görmekte güçlük çeken Güneş, kazandığı parayla eşini yemeğe götüreceğini ve Umreye gideceğini söyledi.
  • 12

    Kim Milyoner Olmak İster'in 4 Kasım Cumartesi akşamı ekrana gelen yeni bölümünde, 18 yaşındaki yarışmacı Seray Yoldaş'a sorulan futbol sorusu sorusu dikkat çekti.

    Programda 60 bin liralık 9. soruda, “Bursalı köy futbol takımı Yörükalispor’a Ganalı futbolcu Mohammed Sumaila’yı bir aylığına transfer etmek için köylüler hangisiyle ödeme yapmışlardır?” diye ilginç bir soru yöneltildi.

    Bu sorunun cevabı ise '10 kilo zeytinyağı' şıkkıydı. Ancak sorunun yanıtını 'İpekli kumaş' olarak veren genç yarışmacı 15 bin TL alarak yarışmadan elendi.

    Türkiye’nin çeşitli illerinde 5 yıldır amatör takımlarda futbol oynayan Ganalı futbolcu Mohammed Sumaila, lig arasında Bursa’nın Mudanya ilçesinde düzenlenen futbol turnuvasında oynamak için köy takımı olan Yörükalispor’a transfer olmuştu.
  • 13

    Geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir bölümde yarışmacılardan birine "Türkçede kelimeler en çok hangi harfle başlar?" sorusu yöneltildi.

    Uzun süre cevap verip vermemekte zorlanan yarışmacı, 30 bin TL'yi riske edemeyip yarışmadan çekildi.

    Sorunun cevabı ise A şıkkı 'K harfi' olarak çıktı.

  • 14

    27 yıldır Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nda keman çalan Tangör Ertaş'a, "Oturan Adamlar, Baloncu ve Paris'te Bir Sokak Tabloları ile ünlü ressam kimdir?" sorusu yöneltildi.

    Tereddütte kalan yarışmacı, önce 'telefonla joker' hakkını kullandı. Arkadaşının cevap verememesi üzerine sürenin bitmesine 5 saniye kala 'yarı yarıya joker' hakkını da kullandı.
  • 15

    'Fikret Mualla' şıkkı üzerinde karar kılan Ertaş, doğru cevabını vermesine karşın "Son kararım" demekte geç kaldı. Süre bittiği için elenen ve büyük hayal kırıklığı yaşayan yarışmacı, 1000 TL'lik ödülle stüdyodan ayrıldı.

  • 16

    İşte Selçuk Yöntem'li Kim Milyoner Olmak İster'in unutulmayan soruları... (Siz olsanız ne cevap verirdiniz?)

  • 17

    ciro ortiz

    Kim Milyoner Olmak İster yarışmasının 650. bölümünde, hakkında en çok konuşulan soru, 11 yaşındaki Ciro Ortiz'le ilgiliydi.

  • 18

    ciro ortiz

    60 bin liralık soru şöyleydi: 11 yaşındaki Ciro Ortiz, Newyork Bedford metrosunda, pazar günleri saat 12 ile 14 arasında, 5 dakikalığına 2 dolar ücret alarak hangi hizmeti vermektedir?

  • 19

    ciro ortiz, selçuk yöntem

    Sorunun turist rehberliği, ses eğitmenliği, psikolojik danışmanlık ve fizik tedavi şıkları arasında kararsız kalan yarışmacı, joker haklarının hepsi de tükenince yarışmadan çekilme kararı aldı.

  • 20

    ciro ortiz

    Selçuk Yöntem, yarışmacıya yanıt veriyor olsaydınız ne söylerdiniz deyince yarışmacı "turist rehberliği" yanıtınını verdi. 

  • 21

    ciro ortiz

    Sorunun doğru yanıtı “psikolojik danışmanlık” çıktı.

  • 22

    Selçuk Yöntem’in sunduğu ‘Kim Milyoner Olmak İster’ adlı yarışmada yöneltilen bir soru, sosyal medyanın en çok merak edilen konularından biri haline geldi.

  • 23

    Sunuculuğunu Selçuk Yöntem'in üstlendiği ve ATV’de ekrana gelen Kim Milyoner Olmak İster yarışma programının dünkü bölümüne “tavla” sorusu damga vurdu.

  • 24

    Soru şöyleydi: “İtalyancadan Türkçeye geçen “tavla” kelimesinin kökeninin anlamı nedir?

  • 25

    Yarışmacı; şans, pul, tahta ve zar şıkları arasında kararsız kalınca telefonla joker hakkını kullandı. Telefonda soruya yanıt alamayınca yarı yarıya joker hakkını kullananmak istedi. Cevaptan emin olamayınca son joker hakkı olan çift cevap hakkını da kullanan yarışmacı “tahta” doğru yanıtını vererek 30 bin TL’ye yükseldi.

  • 26

    60 bin TL değerindeki "ABD başkanlarının besledikleri resmi hayvanları arasında hangisi yoktur?" sorusu herkesi şaşırttı.
  • 27

    ABD Başkanları'nın besledikleri resmi hayvanlar arasında sırtlan, muhabbet kuşu ve su aygırı bulunurken, zürafa ise beslenen hayvanlar arasında yer almıyordu.

    Telefon ve çift cevap joker haklarını kullanmasına karşın soruya yanlış olan 'su aygırı' ve 'sırtlan' cevaplarını veren yarışmacı, 15 bin TL ödül ile stüdyodan ayrıldı.
  • 28

    Hangi enstürmandan farklı nota çıkartabilmeniz için parmaklarınızı oynatmanız gerekmez?

    A: Trompet B: Borazan C: Flüt D: Ney

  • 29

    Cevap: B: Borazan
  • 30

    Uçlu kalemlerde "0.5,0.7" gibi rakamlar hangisini ifade eder?

    A: Uçların uzunluğu B: Uçların esnekliği C: Uçların koyuluğu D: Uçların çapı

  • 31

    Cevap: D: Uçların çapı
  • 32

     "Ağrı dağının yamacında,4200 metrede bir göl vardır..." cümlesiyle başlayan "Ağrı Efsanesi" kitabının yazarı kimdir?

    A: Kemal Tahir B: Yaşar Kemal C: Orhan Kemal D: Fakir Boykurt

  • 33

    Cevap: B: Yaşar Kemal
  • 34

    "Kaşlarını çattığını" söyleyen biri hangi duyguyu yaşıyordur?

    A: Şaşkınlık B: Kızgınlık C: Hayranlık D: Pişmanlık

  • 35

    Cevap: B: Kızgınlık
  • 36

    Bir konuda "mutabık" olduğunu söyleyen iki kişi hangisinden bahsediyordur?

    A: Anlaştıklarından B: Anlaşamadıklarından C: Tartıştıklarından D: Kararsız kaldıklarından

  • 37

    Cevap: A: Anlaştıklarından
  • 38

    "Sedan, coupe, cabrio" hangi aracın türlerine verilen isimlerdir?

    A: Otomobil B: Kamyonet C: Motosiklet D: Fayton

  • 39

    Cevap: A: Otomobil
  • 40

    Hayvancılıkla geçinen, genellikle Toroslarda yaşayan göçebe Türkler hangi isimle anılır?

    A: Tatar B: Boşnak C: Yörük D: Çerkes

  • 41

    Cevap: C: Yörük
  • 42

    "Geleceğe Dönüş" film serisinin zamanda yolculuk yapan kahramanın adı nedir?

    A: Marty McFly B: Luke Skywalker C: Jack Sparrow D: Tony Montana

  • 43

    Cevap: A: Marty McFly
  • 44

    "Ey garip çizgilerle dolu han duvarları/Ey hanların gönlümü sızlatan duvarları" dizeleriyle biten "Han Duvarları" şiiri hangi şaire aittir?

    A: Faruk Nafiz Çamlıbel B: Abdülhak Hamit Tarhan C: Fazıl Hüsnü Dağlarca D: Ahmet Muhip Dıranas

  • 45

    Cevap: A: Faruk Nafiz Çamlıbel
  • 46

    Ağustos 2010'da hangi şehirde yaşanan trafik sıkışıklığının açılması tam 10 gün sürmüştür?

    A: Moskova B: Pekin C: Delhi D: Tokyo

  • 47

    Cevap: B: Pekin
  • 48

    Başta Kanada olmak üzere 17. ve 18. yüzyıllarda birçok Fransız kolonisinde hangisi para olarak kullanılmışıtır?

    A: Posta pulu B: Bitki Tohumu C: İskambil kağıdı D: Cam boncuk

  • 49

    Cevap: C: İskambil kağıdı
  • 50


    Daha çok eskiden, temiz ve düzenli olması için kapalı tutularak çocukların sokulmadığı odalar hangi isimle anılırdı?

    A: Misafir B: Kral C: Akraba D: Komşu

  • 51

    Cevap: A: Misafir


  • 52

    "Yapılanın yanlış olduğunu bildiği halde buna izin vermek" anlamında kullanılan söz hangisidir?

    A: Baş koymak B: Göz yummak C: Dil dökmek D: Parmak basmak

  • 53

    Cevap: B: Göz yummak

  • 54

    Günümüzde popüler bir söz olan "şehir efsanesi" için eski kuşakların kullandığı kelime hangisidir? A: Teamül B: Tahayyül C: Tevatür D: Tezahür
  • 55

    Cevap: C: Tevatür
  • 56

    Hangi ülkenin tarihteki hükümdaları "Şah" unvanıyla anılır?

    A: İran B: Çin C: Mısır D: Moğolistan

  • 57

    Cevap: A: İran
  • 58

    Çoğunlukla eski el yazması kitapların kenarlarında bulunan altın rengi süslemeler hangi sanat eserinin örneklerindendir?

    A: Tezhip B: Telkari C: Hat D: Gravür

  • 59

    Cevap: A: Tezhip
  • 60

    Kışın genellikle arabaların kaportasının üstünde uyumayı seven hayvan hangisidir?

    A: Köpek B:Kedi C: Sincap D: Güvercin 

  • 61

    Cevap: B: Kedi


  • 62

    Evlerin girişlerinde ve koridorlara konulan, rüzgar estiğinde çeşitli güzel sesler çıkaran ev aksesuarı hangisidir?

    A: Müzik kutusu B: Rüzgar çanı C: Kedi merdiveni D: Çiçek dürbünü

  • 63

    Cevap: B: Rüzgar çanı
  • 64

    Şarkıya başlarken, koro şeflerinin tempo vermek için dörde kadar saymadan, rakamlardan önce söyledikleri söz hangisidir?

    A: Son B: Es C: Ses D: Dur

  • 65

    Cevap: A: Son
  • 66

    Şirinler, ne renk kıyafet giyerler?

    A: Yeşil B: Mor C: Beyaz D: Siyah

  • 67

    Cevap: C: Beyaz
  • 68

    Katalonya, Bask, Endülüs" bölgelerini gezdiyseniz nereye gitmişsiniz demektir? A: İspanya B: Fransa C: İtalya D: Hollanda
  • 69

    Cevap: A: İspanya
  • 70

    Antonio Salieri ile çekişmeleri "Amedeus" filmine de konu olan, Salieri tarafından zehirlendiği iddası bulunan besteci kimdir? A: Bach B: Beethoven C: Mozart D: Chopin
  • 71

    Cevap: C: Mozart
  • 72

    Hangisinde oluşan yara izleri genellikle çocukluk dönemini hatırlatır?

    A: Diz B: Bilek C: Burun D: Dirsek

  • 73

    Cevap: A: Diz
  • 74

    Eskiden ilkokulda alınan resim defterinin üzerinde mutlaka hangi iki resim yer alırdı?

    A: Kalem ve kalemtraş B: Cetvel ve pergel C: Palet ve fırça D: Divit ve hokka

  • 75

    Cevap: C: Palet ve fırça
  • 76

    Bir iş sözleşmesine dayanarak gemide çalışan kaptan, subay, tayfa gibi kişilere ne ad verilir?

    A: Deniz adamı B: Tersane adamı C: Güverte adamı D: Gemi adamı

  • 77

    Cevap: D: Gemi adamı

  • 78

    Hangisiyle beraber şehir derin bir sessizliğe bürünür?

    A: Kar B: Yağmur C: Çiy D: Sis

  • 79

    Cevap: A: Kar

  • 80

    Hemen hemen her mahallede bulunan Karadenizli bakkalar genellikle hangi isimle anılır?

    A: Laz bakkal B: Reis bakkal C: Şen bakkal D: Dost bakkal

  • 81

    Cevap: A: Laz bakkal
  • 82

    Süper Lig'de sezon başında her takım deplasman maçları için hangisini önceden belirler?

    A: Hakem seçimi B: Maç saati C: Stad seçimi D: Forma rengi

  • 83

    Cevap: D: Forma rengi
  • 84

    Barışı savunan, kendilerine uzatılan silahlara çiçek koyan ve birçok filme konu olan kuşak hangi isimle anılır?

    A: 48 kuşağı B: 58 kuşağı C: 68 kuşağı D: 78 kuşağı

  • 85

    Cevap: C: 68 kuşağı
  • 86

    Efsaneye göre, Büyük Tufan'da Nuh peygamber'in gemisinde, elde kalan az miktarda erzakla ilk kez yapılan yiyecek nedir?

    A: Keşkek B: Aşure C: Çiğköfte D: Tarhana

  • 87

    Cevap: B: Aşure
  • 88

    J.J Abrams'ın yönetmenliğini yaptığı "The Force Awakens- Gü. Uyanıyor" filmi hangi serinin son filmidir?

    A: Transformers B: James Bond C: Matrix D: Star Wars

  • 89

    Cevap: D: Star Wars
  • 90

    "Annemleyiz ama aslında o teyzenmiş. Teyzemle bakkala gidiyoruz. Bakkal para üstü vermiyor, böyle uçarak kapıdan çıkıyor" diyen biri ne anlatıyordur?

    A: Bilmece B: Fıkra C: Rüya D: Masal

  • 91

    Cevap: C: Rüya
  • 92

    Bir şeyi cepheden gördüğünü söylüyorsanız ne taraftan bakıyorsunuz demektir?

    A: Karşı B: Yan C: Arka D: Üst

  • 93

    Cevap: A: Karşı
  • 94

    Çay bahçeleri ve kahvehanelerde iskambil destesi, hangi sayı söylenerek istenir?

    A: 51 B: 52 C: 53 D: 54

  • 95

    Cevap: B: 52
  • 96

    "Gündüzsefası" adıyla da bilinen, kenarları mavi bir çizgi ile çevrili beyaz, mavi veya mor çiçekler açan bitki hangisidir?

    A: Gelin çiçeği B: Mum çiçeği C: Kahkaha çiçeği D: Kabak çiçeği

  • 97

    Cevap: C: Kahkaha çiçeği
  • 98

    Meclis henüz başkan seçmeden yapılan oturuma kim başkanlık eder?
  • 99

    Cevap:D
  • 100

    Britanya'yı protesto için ''Tuz Yürüyüşü'' yapan, doğum günü olan 2 Ekim'i BM'nin ''Şiddete Hayır Günü'' seçtiği lider kimdir?
  • 101

    Cevap: C
  • 102

    "Önüne dön" kimin çok sık kullandığı bir sözdür? A: Nikah memuru B: Öğretmen C: Cerrah D: Garson

  • 103

    Cevap: B: Öğretmen
  • 104

    "Çatlakların Şükran" , "Elekçilerin Hasan" sözlerindeki "çatlak ve elekçi" lakaplarıyla hangisi kastedilmektedir?

    A: Aileleri B: Yetenekleri C: Memleketleri D: Meslekleri

  • 105

    Cevap: A: Aileleri
  • 106

    "Derman,Şifa,Deva" hangisine sıklıkla verilen isimlerdir?

    A: Eczane B: Çilingir C: Lokanta D: Kasap

  • 107

    Cevap: A: Eczane
  • 108

    Bir kişiyle akrabalığınız kan yoluyla değilde evlilik yoluyla oluştuysa, o kişi neyiniz olur? A: Hasım B: Hemşehri C: Hısım D: Halef
  • 109

    Cevap: C: Hısım
  • 110

    "Meracılık" yaptığını söyleyen birinin işi hangisiyle ilgilidir? A: Çiftçilik B: Ormancılık C: Madencilik D: Hayvancılık
  • 111

    Cevap: D: Hayvancılık
  • 112