Pastırmanın lezzeti adını aldığı pastırma sıcaklarından geliyor
Kayseri'de, ekim ayı sonunda başlayıp kasım ortasına kadar devam eden pastırma sıcaklarında üretilip kurutulan pastırma, ayrı bir lezzet alıyor. Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış, "Pastırma sıcaklarının olduğu dönemde üretilen pastırma diğer aylarda üretilen pastırmadan biraz daha kaliteli ve lezzetli oluyor" dedi.
Kayseri mutfağının en önemli lezzetlerinden olan ve geçmişi asırlar öncesine dayanan pastırma, yıl boyu üretilerek piyasaya sunuluyor. İşletmelerde çemenle sıvanan pastırmalar damlarda gündüz sıcak, akşam ise serin havada kurutularak sofralara ulaştırılıyor. Pastırma yapımı için en uygun dönem ise gündüz sıcak, gece soğuk olan ekim ayı sonunda başlayıp kasım ortasına kadar devam eden ve 'pastırma yazı' olarak bilinen dönem.